Nu suntem fiinte extrem de rationale

Nu suntem fiinte extrem de rationale

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Oamenii nu sunt fiinte tocmai rationale, pentru ca prefera de foarte multe ori sa actioneze din instinct si nu asa cum le dicteaza mintea, ratiunea, creierul. Ne place sa luam decizii sub impulsul momentului, chiar daca stim din experienta ca este posibil sa nu fie cele mai bune, insa cu toate acestea, noi continuam sa facem, aceleasi greseli pe care le-am mai facut in trecut. Nu ne place sa invatam din greselile trecutului. Cei mai multi spun „lasa ca merge si asa, ne descurcam noi, indiferent de situatie”.

Nu tot timpul este valabila aceasta treaba. Sunt unele momente in viata noastra, cand tot parcursul existentei noastre depinde de o decizie de moment. Asta inseamna ca trebuie sa fim atenti mereu la deciziile pe care luam, sa nu incercam sa ne pripim atunci cand vine vorba de ceva important, sa incercam sa gandim tot ceea ce avem de facut in continuare.

Oamenii nu sunt niste fiinte tocmai rationale, pentru ca sunt impinsi sa ia decizii nu doar de propria persoana, ci pot exista si factori de influenta externi, cum ar fi familia, prietenii, sefii, anturajul si asa mai departe. Ne place sa ne gandim ca noi luam intotdeauna deciziile, insa daca stam sa reflectam asupra celor ce se intampla, de cele mai multe ori nu este chiar asa. Sunt multe situatii cand suntem influentati de cei din jurul nostru, atunci cand luam anumite decizii.

Chiar daca oamenii nu dau dovada de multe ori de prea multa ratiunea, in ei exista bunatate, asa ca multe dintre deciziile luate pot fi si bune, daca le gandim cu sufletul. Macar daca nu le gandim cu creierul, sa le gandim cu partea buna a noastra si chiar daca vor fi niste decizii proaste, macar ele nu se vor rasfrange negativ si asupra altora. Este bine sa ne gandim mereu si la altii, dupa cum tot insist eu pe aici, fiindca de cele mai multe ori acestia au nevoie de mai mult ajutor decat noi. Trebuie sa invatam sa-i ajutam pe cei de langa noi, fiindca numai asa putem avea si noi o mica speranta ca vom fi ajutati la randul nostru, atunci cand ne va fi greu.

Oamenii nu sunt niste fiinte tocmai rationale, pentru ca de multe ori pun interesul propriu, in fata interesului general. Pe termen scurt poate fi bine pentru cel ce face asa, insa pe termen lung nu este tocmai un lucru pozitiv si toate lucrurile care au un grad mare de negativitate in ele, nu pot conduce inspre ceva bun, inspre ceva de dorit.

Chiar daca de multe ori nu judecat lucrurile asa cum trebuie, fiindca avel tot felul de interese, fiindca suntem influentati de cineva, de situatie sau de timp, trebuie sa incercam intotdeauna pe indelete ceea ce vom zice sau face, pentru ca mai tarziu s-ar putea sa ne para rau si sa nu fim in stare sa reparam greselile trecutului. Gandirea pozitiva trebuie sa existe in noi, trebuie sa invatam sa o cultivam si trebuie sa o aplicam.

Asta sper sa faceti cu totii, adica de maine sa incercati sa reflectati mai mult asupra a ceea ce veti face si veti zice si rezultatul sa fie mereu unul indreptat inspre a face bine, nu inspre a face rau.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *