O dimineata plina de zapada, frig si fericire

O dimineata plina de zapada, frig si fericire

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Chiar daca de Craciun nu a nins si a fost mai cald decat trebuia, acest lucru s-a intampla acum. Este bine ca nins si acum, pentru ca vine Anul Nou si pe afara totul este mult mai frumos, alb si pur. Este destul de frig acum, insa fiind prins de spiritul sarbatorilor de iarna nici nu bag in seama acest lucru.

Imi place ca a nins si ca tot ceea ce era invaluit in gri si alte culori la fel de triste, acum este imbracat in alb, parand mult mai sincer, mai nevinovat. Pe afara este atat de liniste. Iar nu poti auzi nici macar un sunet, pentru ca este dimineata si oamenii inca dorm, probabil obositi dupa petrecerea de Craciun. Imi place tare mult linistea de dimineata, pentru ca pot gandi relaxat, fara sa fiu deranjat de vreun sunet. Ma gandeam ce bine ar fi sa am parte de aceasta liniste mereu.

Din pacate, nu este chiar asa. Zgomotul orasului este prezent mai tot timpul aici si nu te lasa sa-ti aduni gandurile. Pentru a gandi, ai nevoie de liniste, de cele mai multe ori. Sunt oameni care pot sa scrie si atunci cand este galagie, insa nu-i si cazul meu. Eu nu ma pot concentra daca este zgomot, pentru ca-mi este distrasa atentia. Cel mai mult imi place sa scriu pe liniste, atunci cand nu se aude absolut nimic.

Asa cum este cazul acum. Liniste, in casa este cald si bine, simt mirosul bradului de Craciun, afara totul este alb, frumos si inghetat. Ar putea fi o poveste. O poveste despre sarbatorile de iarna si cat de tare imi plac ele mie. Ar fi o poveste frumoasa, fara nimic trist si fara probleme.

Chiar asa si este, in mare parte, pentru ca zilele astea nu trebuie sa cunoastem cuvantul “suparare”, ci doar “fericire”. Sunt fericit, iar momentele de fericire se stie ca sunt rare si putine, pentru ca altfel nu am mai putea sa ne bucuram de ele asa cum trebuie. Fericirea vine, fericirea pleaca si noi o asteptam iar un timp mai mic sau mai mare. Nu se stie cand apare iar, aici referindu-ma la fericirea adevarata. Poate sa vina chiar peste o saptamana, in anul urmator. Poate sa vina un pic mai tarziu sau un pic mai devreme.

Ma gandesc la anul care va veni cu speranta, ca lucrurile vor fi si mai bune decat anul acesta. Anul care tocmai este pe cale sa se termine, nu a fost unul rau, din contra. Trebuie sa vedem mereu partea plina a paharului, nu cea goala. Trebuie sa vedem mereu toate lucrurile bune din jurul nostru si sa le apreciem, deoarece doar asa ne putem bucura de ele. Nu-i nevoie neaparat sa fie lucruri care schimba lumea. Bucuria poate fi adusa si de catre lucruri marunte, care ne plac nou, nu doar de unele exceptionale, iesite din comun.

Dimineata asta este cu zapada si frig, dar cu multa caldura si fericire in sufletul meu. Totul este de vis, parca traiesc intr-un vis in care sarbatorile de iarna sunt cele care ma fac sa ma simt atat de bine. Deocamdata nu vreau sa ma gandesc la faptul ca ele vor pleca si le voi mai astepta inca un an, ci vreau sa ma bucur de ele.

Sper sa fiti si voi la fel de fericiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *