Oamenii sunt uneori orgoliosi peste masura

Oamenii sunt uneori orgoliosi peste masura

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Suntem orgoliosi pana peste masura, iar orgoliul peste masura sta la baza multor lucruri negative care ni se intampla. Nu dorim sa cedam niciodata, nu vrem sa recunoastem ca am gresit, nu dorim sa admitem ca noi suntem vinovati. Niciodata! Nu noi, ci altii sunt vinovati mereu.

Mandria iti poate asigura o anumita prestanta, daca nu depaseste un anumit nivel. Daca trece peste o anumita limita, mandria se transforma in aroganta, infumurare, iar acest lucru nu este deloc in regula. Nimeni nu-si doreste sa aiba pe langa el un om arogant, din cauza faptului ca o astfel de persoana este foarte greu de suportat, asa ca nu trebuie sa devenim si noi la fel, pentru ca se spune ca cine se aseamana se aduna.

Dupa cum scriam, orgoliul a stat si sta la baza multor lucruri negative care se intampla in aceasta lume. De la cele mai putin importante, pana la cele care afecteaza foarte multa lume. Ne-am certat cu multe persoane din cauza orgoliului nemasurat si au pornit multe razboaie tocmai din aceasta trufie nemasurata. Orgoliul in exces raneste multa lume, asa ca nu mai este nevoie sa-l adoptam si noi, sau si mai rau, sa-l raspandim.

In aceasta viata trebuie sa stim sa fim niste persoane cu masura, in tot ceea ce facem, inclusiv atunci cand vine vorba despre orgoliu nemasurat. Trebuie sa stim ca orice facem noi, se rasfrange asupra altor oameni si acest lucru este normal. Daca noua nu ne place sa ni se faca un lucru, nici noi nu trebuie sa-l facem altora. Nu trebuie sa ne punem ambitia doar pentru a face rau. Trebuie sa folosim ceea ce stim pentru a face bine, nu pentru a produce si mai mult necaz, pentru ca oricum exista destule probleme in aceasta lume.

Daca unii se comporta intr-un anumit fel, putem incerca sa ii schimbam, sa le aratam ca nu aia este calea. Asta daca dorim si daca ne pasa de ei. In cazul in care vedem ca am facut tot ceea ce este posibil pentru a-i face sa realizeze ca orgoliul peste masura este daunator si ei nu doresc sa se schimbe, ne putem indeparta de acestia, pentru ca nu poti sa-i faci pe unii sa inteleaga ceva ce nu vor.

S-au obisnuit asa si asta este modul lor de a trai, de a intelege lumea. Nu poti sa-i schimbi nici tu, nici nimeni, asa ca nu trebuie sa te simti vinovat in vreun fel, pentru ca macar ai incercat. Nu depinde totul de noi in aceasta viata, trebuie sa mai doreasca si altii sa se schimbe. Daca ei nu vor, macar noi sa nu fim ca ei. Noi putem sa ne schimbam singuri, fara sa ne spuna cineva. Noi putem sa vedem ca nu este bine sa fii orgolios in exces, pentru ca le produci altora neplaceri.

Nu poti sa fii mereu doar bun si placut de toata lumea. Cu totii mai avem si momente in care ne comportam altfel decat am dori, insa acestea trebuie sa fie mult mai putine, mult mai rare decat cele in care suntem oameni asa cum trebuie. Cel mai mult conteaza cum ne comportam in marea majoritate a timpului, nu atunci cand este vorba despre vreo exceptie.

Asta inseamna sa fii om printre oameni.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *