Omul onest este pe cale de disparitie

Omul onest este pe cale de disparitie

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Omul sincer reprezinta o specie pe cale de disparitie. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca onestitatea poate fi aducatoare de probleme, mai ales ca oamenii au observat ca daca mint isi pot crea tot felul de avantaje de moment. Avantaje de moment, deoarece se spune ca minciuna are picioare scurte si pana la urma tot va fi descoperita, mai devreme sau mai tarziu.

Cu toate acestea, minciuna a inceput sa ia locul sinceritatii in viata noastra, pentru ca poate fi un mijloc de a iti procura foloase pe care nu le-ai putea dobandi altfel. Societatea zilelor noastre ne invata sa mintim, pentru ca asta este ceea ce vedem si la altii, mai ales daca discutam despre politicieni. Nu doar politicienii mint, ci si ceilalti oameni care ne sunt impinsi cu forta in fata ochilor, pe la televizor, pe Internet, prin ziare si asa mai departe. Am inceput sa vedem din ce in ce mai multa minciuna, iar atunci cand un lucru este prezent zi de zi in viata ta, devine obisnuinta.

Obisnuinta conduce inspre acceptarea acelui lucru, chiar daca tu stii ca nu este bun si ca tu nu esti asa. Pana la urma, ajungi sa consideri minciuna drept un lucru normal, onestitatea fiind ceva ce se indeparteaza tot mai mult de noi. Oamenii cu adevarat sinceri au devenit rari, tocmai pentru ca ei refuza sa fie precum ceilalti, nu doresc sa mearga in aceeasi directie cu turma.

Nu-mi place minciuna, nu mi-a placut niciodata si din cauza acestui lucru se poate spune ca am pierdut anumite lucruri in viata, insa am castigat altele. Am mintit doar atunci cand a fost absolut necesar si minciuna era cat se poate de vizibila, deoarece atunci cand nu stii sa minti, esti foarte usor de demascat. Nu-mi plac oamenii mincinosi, pentru ca ii consider drept niste persoane false, unele de la care nu ai ce invata si de care trebuie sa te feresti. Minciuna sta mana in mana cu multe alte lucruri rele, asa ca nu trebuie sa o lasi sa faca parte din viata ta.

Chiar daca pe termen scurt sinceritatea, onestitatea, iti poate dauna, pe termen lung vei avea doar de castigat. Oamenii sinceri sunt apreciati chiar si de catre mincinosi, pentru ca si-ar dori sa fie si ei la fel, doar ca minciuna le-a intrat in sange si nu mai stiu sa fie altfel. Mincinosii s-au obisnuit asa si le este greu sa scape de un obicei pe care l-au deprins cu mult timp in urma si pe care l-au perfectionat atat de bine.

Omul onest este pe cale de disparitie, insa nu va disparea niciodata, pentru ca intotdeauna se vor gasi oameni care sa prefere sinceritatea in locul minciunii. Este adevarat, vor fi putini in comparatie cu turma, insa asta inseamna ca vor iesi in evidenta si mai mult.

Ceea ce trebuie sa inteleaga toata lumea este ca minciuna nu este un mod de viata acceptabil. Nu poate fi! Avantajele pe care le dobandesc mincinosii astazi, sunt doar niste baloane de sapun care se vor sparge foarte repede si foarte usor. Nu va fi nimic de durata, ci de durere.

Sper sa fiti cu totii niste oameni cat mai sinceri, cat mai onesti, pentru ca aceasta este calea de urmat.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *