Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal: Argentina – Elveţia: 1-0

angel di maria

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia:

Argentina – Elveţia: 0-0 în timpul regulamentar de joc, 1-0 după reprizele suplimentare de prelungiri.

Argentina învinge în prelungiri şi se califică în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, acolo unde o va întâlni pe câştigătoarea dintre Belgia şi Statele Unite ale Americii, meci care va începe la ora 23. Elveţia este eliminată, însă se poate lăuda cu faptul că a practicat un fotbal frumos la această ediţie de Cupă Mondială, având în componenţă câţiva fotbalişti de mare clasă.

Jocul a fost unul care a avut un ritm alert pe toată durata lui, fiind cel mai spectaculos meci din această fază a Campionatului Mondial. Ambele echipe au practicat un fotbal modern, plăcut ochiului, au alergat, au driblat şi au încercat să înscrie.

Prima repriză a fost una extrem de disputată, cele două formaţii având multe ocazii de a marca, însă cele mai clare au fost de partea elveţienilor şi numai întâmplarea a făcut să nu reuşească să înscrie. Pe lângă meciul extrem de frumos şi rapid, am avut plăcerea de a vedea nişte faze superbe, realizate de nişte jucători extrem de tehnici. Atât Ezequiel Lavezzi, pentru argentinieni, cât şi Xherdan Shaqiri, pentru elveţieni şi-au umilit adversarii cu mingii date printre picioarele lor. Chiar dacă nu s-a înscris în prima parte a meciului, jocul a fost încântător.

A doua repriză a fost la fel de încrâncenată, însă parcă elveţienii au cedat teren şi s-au retras în apărare, mulţumindu-se doar cu plecări pe contraatac. Cu toate acestea, a fost o repriză la fel de frumoasă precum prima, argentinienii forţând neîncetat înscrierea primului gol al meciului şi numai portarul elveţian Diego Benaglio, care părea că poate apăra orice şut, le-a refuzat această plăcere.

Cum nicio echipă nu a reuşit să puncteze în minutele regulamentare, au urmat cele două reprize de prelungiri suplimentare, acolo unde elveţienii au dat impresia că ar dori să se ajungă la penalty-uri, pentru că de multe ori au tras de timp, iar argentinienii au forţat în continuare înscrierea golului care i-ar fi ferit de emoţiile loteriei loviturilor de la 11 metri.

Insistenţa argentinienilor a dat roade în minutul 118, atunci când Messi l-a servit impecabil pe Ángel Di María, iar acesta a marcat golul care plasează Argentina, momentan, între cele mai bune opt formaţii ale lumii. Trebuie menţionat şi faptul că Ángel Di María nu a evoluat strălucit până acum, la această ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, în comparaţie cu jocul foarte bun arătat la formaţia de club, Real Madrid, însă prin acest gol îşi ia revanşa cu vârf şi îndesat.

După această reuşită, în puţinele minute rămase de joc, Elveţia a mai avut o mare ocazie de a egala şi trimite întâlnirea la penalty-uri, atunci când Blerim Dzemaili a trimis mingea în bara porţii apărate de Sergio Romero, confirmând faptul că norocul ţine, de obicei, cu echipele mari, Argentina câştigând meritat jocul.

Şi dacă tot mi-au ieşit până acum toate pronosticurile din optimi, mai am un singur meci, acolo unde îmi doresc cel mai mult să fi avut dreptate: Belgia – Statele Unite ale Americii. Sper să câştige belgienii şi să vedem un meci cel puţin la fel de frumos precum cel care tocmai s-a încheiat, împotriva Argentinei.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *