Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal: Belgia – S.U.A: 2-1

Marouane Fellaini

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia:

Belgia – Statele Unite ale Americii: 0-0 în timpul regulamentar de joc, 2-1 după reprizele suplimentare de prelungiri.

Belgia câştigă în prelungiri şi se califică în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, acolo unde o va întâlni pe Argentina. Americanii sunt eliminaţi şi pe bună dreptate, deoarece au ajuns oricum mult prea departe pentru ceea ce au arătat.

Am văzut un joc controlat în totalitate de belgieni, deoarece au o echipă cu cel puţin o clasă peste cea a americanilor. Americanii au în componenţă jucători care au venit din baschet şi atletism, exact asta arătând şi pe terenul de fotbal. Un fel de alergătură fără rost, combinată cu multe pase greşite, încercări de a arunca la coş şi multe durităţi. Degeaba şi-au luat antrenor care a fost mare jucător, Jürgen Klinsmann, deoarece mai au mult până departe.

Meciul nu a fost unul urât şi asta, în cea mai mare parte, datorită tehnicilor jucători belgieni, aşa cum sunt Marouane Fellaini şi Eden Hazard, care i-au învârtit, i-au sucit pe americani de nu mai ştiau pe unde este mingea. Cam aşa au decurs ostilităţile în ambele reprize ale jocului, belgienii alergându-i pe americani, iar cei din urmă faultând de nenumărate ori.

Pe semne că Belgia a dorit să doboare vreun record mondial, deoarece jucătorii săi au tras peste 20 de şuturi pe poartă, în cele 90 de minute regulamentare, însă orice ar fi făcut aceştia, nu ar fi reuşit să-l învingă pe portarul american Tim Howard, care a prins o zi foarte bună.

Mă uitam la meci cum se îndreaptă înspre cele două reprize de prelungiri suplimentare şi mă rugam să dea belgienii gol, pentru a nu mai avea parte de încă 30 de minute de fotbal american, venite la pachet cu un comentator român care repeta porecla naţionalei de fotbal a Belgiei, la fiecare două propoziţii: „Dracii roşii au făcut nu ştiu ce, dracii roşii au avut o ocazie de gol, dracii roşii erau roşii de furie”. La fel am fost şi eu, pentru că meciul a intrat în nişte prelungiri nedorite.

Ce credeţi că s-a întâmplat chiar la începutul primei reprize de prelungiri? Exact, belgienii au înscris în minutul 93, prin Kevin De Bruyne, asta după ce s-au chinuit un meci întreg şi nu au reuşit. Cum să nu ai draci roşii, după aşa ceva?

În minutul 105 a venit şi golul de 2-0 pentru Belgia, înscris fiind de către Romelu Lukaku. La numai două minute de la reuşita belgienilor, au marcat şi americanii un coş, nu de 3 puncte, ci doar de unul, prin Julian Green. Pe lângă acest gol, americanii au forţat în continuare şi erau cât pe ce să egaleze, însă am mai spus că norocul ţine, aproape de fiecare dată, cu cei puternici, aşa că partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru Belgia şi Statele Unite ale Americii au plecat acasă.

Echipele slabe au părăsit competiţia şi aici mă refer la Grecia şi Statele Unite ale Americii, deci sunt toate şansele ca în sferturi să vedem nişte meciuri frumoase, memorabile.

Foto: Marouane Fellaini – Facebook

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *