Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal: Brazilia – Chile: 3-2 (penalty)

David Luiz

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia:

Brazilia – Chile: 1-1 în timpul regulamentar, 3-2 după penalty-uri.

Brazilia câştigă partida şi merge în sferturi, acolo unde o va întâlni pe învingătoarea din meciul Columbia – Uruguay, care va începe în mai puţin de o oră. Mai bine spus, o va întâlni în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, pe Columbia, deoarece este o echipă mult prea puternică pentru a se împiedica de Uruguay.

scriam ieri că Brazilia se va califica într-un mod chinuit şi chiar aşa s-a întâmplat, însă nu mă aşteptam chiar să se ajungă la lovituri de departajare.

Meciul a început foarte tare, cu intrări dure din partea ambelor echipe, care au fost extrem de motivate de aerul tare al calificării în sferturile de finală. După minutele de început, meciul a evoluat într-un mod tare plăcut, cu două echipe frumoase, tehnice şi puse pe jucat fotbal spectaculos. Prima repriză a avut de toate: goluri, tehnicitate, dorinţă, show.

Cu un astfel de joc încântător, nu avea cum să nu vină şi golul, primul fiind marcat de către brazilianul David Luiz, în minutul 18. Chilienii au reuşit să puncteze şi ei, în minutul 32, prin jucătorul Barcelonei, Alexis Sánchez şi prima parte a întâlnirii s-a terminat la egalitate, zero la zero, deşi ambele echipe au mai avut şanse de a marca, brazilienii prin Neymar, iar Chile prin Aranguiz.

A doua repriză îl pune în valoare pe arbitrul englez Howard Webb, cel pe care l-am mai lăudat şi zilele trecute şi care a făcut şi astăzi o partidă foarte bună, luând dificila decizie de a le anula brazilienilor un gol înscris de către Hulk, în minutul 55, pe motiv de henţ la preluare.

În continuare, repriza a doua s-a desfăşurat la un nivel un pic mai încet decât prima, deoarece ambele echipe au obosit după efortul uriaş pe care l-au depus în prima parte, însă cu toate acestea au mai existat şanse de gol de ambele părţi, chiar dacă nu a mai reuşit să marcheze nimeni până la finalul timpului de joc regulamentar.

Neymar a evoluat tot meciul cu grimase de durere, deoarece s-a accidentat la genunchiul drept în meciul precedent şi nu şi-a revenit până la partida de astăzi.

Au urmat cele două reprize de prelungiri, în care brazilienii au atacat non-stop, iar chilienii s-au mulţumit să se apere şi mai târziu să tragă de timp, pentru a putea să ajungă la penalty-uri.

Tot chilienii au fost cei care au ratat cea mai mare ocazie de gol din prelungiri, atunci când Mauricio Pinilla nimereşte bara transversală, la capătul unui şut puternic, care l-ar fi învins cu siguranţă pe portarul brazilian.

În ceea ce priveşte loviturile de departajare, brazilienii au înscris primul gol tot prin David Luiz, după care şutul chilianului Mauricio Pinilla a fost respins de către Julio Cesar. Willian ratează şi el, după care vine rândul lui Alexis Sanchez să nu poate să-l învingă pe portarul brazilian. Marcelo înscrie pentru Brazilia, Aranguiz pentru Chile, ca mai apoi Hulk să rateze, Marcelo Diaz (Chile) să puncteze.

La ultimele două lovituri, Neymar înscrie, iar Gonzalo Jara ratează şi Chile este eliminată.

Un meci frumos, care a ţinut mult şi până la urmă a mers mai departe echipa mai norocoasă.

Foto: David Luiz – Facebook

2 Comments

  1. In halul asta a ajuns Brazilia? Sa se chinuie cu chile?!

    • Brazilia are cativa jucatori buni si acum, insa nu ca inainte. Este putin probabil sa treaca de Columbia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *