Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal: Columbia – Uruguay: 2-0

james rodriguez

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia:

Columbia – Uruguay: 2-0

Columbia câştigă într-un mod categoric, pe deplin meritat şi se califică în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia. Uruguay pleacă acasă, arătând că a cam venit timpul să renunţe la unii dintre jucătorii săi valoroşi, însă care au ajuns la o vârstă mult prea înaintată pentru sportul pe care îl practică.

După cum v-am spus şi ieri şi azi, după terminarea partidei dintre Brazilia şi Chile, era clar că naţionala de fotbal a Columbiei nu va avea probleme împotriva Uruguayului, deoarece columbienii practică un fotbal modern, agresiv, tehnic, rapid şi puternic, fiind unii dintre candidaţii la câştigarea Cupei Mondiale. De cealaltă parte, uruguayenii prestează un fotbal cu mulţi jucători foarte buni, însă peste care a trecut timpul, asta însemnând că nu mai au viteză, vigoare sau rezistenţă, acest lucru conducând înspre un joc mult prea tacticizat pentru a fi unul plăcut.

Columbia a controlat autoritar meciul de la un capăt la celălalt, nelăsând impresia că ar putea să scape printre degete a patra lor victorie consecutivă la acest turneu final.

Am avut parte de un fotbal plicticos, unul la care nu m-aş fi aşteptat, în mai mult de jumătate din prima parte a întâlnirii, deoarece singurii care tot încercau să înscrie, erau jucătorii Columbiei, uruguayenii preferând să se apere şi să plece, din când în când, pe contraatac. Acest lucru s-a schimbat în minutul 28, atunci când a fost înscris cel mai frumos gol de până acum, în opinia mea, al Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, marcat fiind de către columbianul James Rodríguez. Preluare pe piept, după care, fără să lase mingea să cadă, a şutat perfect în bara transversală, din aceasta mingea ricoşând în 1-0 pentru Columbia.

Au mai existat câteva şanse de gol, însă scorul nu a mai fost modificat până la pauză.

În repriza a doua, uruguayenii au ieşit la joc, însă cei care au marcat au fost tot columbienii, prin acelaşi James Rodríguez, care reuşeşte, cu această ocazie, să înscrie cel de-al şaselea gol al său de la prezenta ediţie a Mondialului brazilian.

Având un scor care le-a permis o uşoară relaxare, columbienii nu au mai forţat lucrurile, ci i-au lăsat pe uruguayeni să vină peste ei, ştiind că au un adversat incapabil să le pună vreo problemă.

Cu toate acestea, Uruguay a avut câteva situaţii de a marca, însă atunci când dai peste un adversar mult mai puternic decât tine, parcă nici norocul nu mai vrea să fie de partea ta.

Meciul s-a încheiat cu un 2-0 sec pentru Columbia, sud-americanii ajungând pentru prima dată în istorie în sferturile de finală ale unui Campionat Mondial, acolo unde îi vor întâlni pe brazilieni.

Se anunţă un meci tare de tot, însă oricât de mult aş ţine eu cu Brazilia, trebuie să fiu realist şi să spun că nu prea au şanse în faţa unei formaţii care la acest Mondial le este net superioară.

Indiferent de ceea ce se va întâmpla, cert este că vom avea parte de un joc în care driblingurile vor fi la ele acasă, spectacolul la fel.

Foto: James Rodríguez – Facebook

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *