Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal: Costa Rica – Grecia: 5-3 (penalty)

Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia:

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Costa Rica – Grecia: 1-1 în timpul regulamentar, 5-3 după executarea loviturilor de la 11 metri

Costa Rica se califică în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, cu greu, acolo unde va întâlni Olanda. Grecia este eliminată, aşa cum trebuia încă din faza grupelor, deoarece a câştigat nemeritat jocul împotriva ivorienilor, printr-un penalty acordat în mod eronat, la ultima fază a meciului. Ca o ironie a sorţii, prin penalty câştigi, prin penalty eşti eliminat.

Am avut parte de un meci de o calitate îndoielnică, practicat de către două echipe slabe. Singurul regret, după acest joc, este că nu pot fi ambele formaţii eliminate simultan.

Marea surpriză a acestui Mondial, Costa Rica, este una neplăcută, care nu a arătat nimic special, în afară de dorinţă. Doar cu dorinţă nu poţi vedea un fotbal spectaculos.

Prima repriză a fost una destul de modestă, cu un fotbal lipsit de tehnicitate şi cu realizări tehnice infime. Ambele formaţii se studiau şi niciuna nu părea dispusă să-şi asume vreun risc, aşa că primă parte a întâlnirii s-a terminat la egalitate, scor zero la zero.

A doua repriză a decurs cam la fel, însă cu toate acestea, costaricanii au reuşit să deschidă scorul în minutul 52, prin Bryan Ruiz. Grecii nu păreau capabili să egaleze, asta până când arbitrul australian, Benjamin Williams, le-a eliminat americanilor un jucător, în minutul 66. Dacă eliminarea a fost corectă, înainte de ea a existat o fază când un jucător grec a făcut henţ în careu, clar ca lumina zilei, însă arbitrul nu l-a observat, aşa cum nu a observat nici multele faulturi ale elenilor, judecând, în marea majoritate a cazurilor, cu dublă măsură.

Rămânând cu un om în minus, costaricanii au rezistat până în minutul 91, atunci când Sokratis Papastathopoulos a înscris pentru Grecia.

Au urmat reprizele de prelungiri şi din cauza faptului că la capătul lor nicio echipă nu a reuşit să marcheze, s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, acolo unde Costa Rica a avut câştig de cauză.

A fost un meci mult prea lung şi mult prea plicticos, cu două formaţii care îţi lăsau impresia că indiferent de cine ar câştiga partida, nu merită să se afle printre cele mai bune opt echipe ale lumii.

A fost eliminată Spania, acolo unde mai vedeai câte un fotbalist driblingar, aşa cum este Andrés Iniesta. A fost eliminată Italia, acolo unde chiar dacă joacă ei mai tacticizat şi pe apărare, tot vedeai o idee de joc, nişte pase frumoase şi aşa mai departe. A fost eliminată Coasta de Fildeş, o echipă foarte tehnică şi care ea ar fi trebuit, dacă se desfăşurau lucrurile într-un mod corect, să ajungă în optimi şi sferturi.

În schimb, am avut Costa Rica şi Grecia, două formaţii care nu te prea pot impresiona cu nimic, care nu practică acel fotbal frumos pe care îl aşteptăm cu toţii.

Se spune că în fotbal este posibil orice, însă sunt singur sută la sută că Olanda se va distra în meciul împotriva Costa Ricăi.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *