Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal: Franţa – Nigeria: 2-0

Mathieu Valbuena

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia:

Franţa – Nigeria: 2-0

Franţa înscrie înspre finalul celei de-a doua reprize şi se califică în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia. Nigeria este eliminată, deşi a jucat fotbal, atât cât le-a permis condiţia.

Am văzut un meci care a început promiţător, însă pe parcurs s-a stins şi a lăsat locul unei partide destul de plicticoase, în care a câştigat echipa cu jucători mai tehnici, mai valoroşi. Nigeria a prestat un fotbal inimos, însă cu destul de puţine realizări tehnice şi multe greşeli individuale.

Prima repriză a fost una destul de slăbuţă, în care jucătorii africani au tot presat, au avut o posesie a mingii de aproape 60%, au încercat să înscrie, dar nu au reuşit. De cealaltă parte, fancezii parcă nu au jucat fotbalul pe care ni l-au arătat până acum. Au evoluat destul de încet, parcă aşteptând greşeala adversarului sau momentul propice în care să plece pe contraatac.

Nu ştiu dacă şi astăzi a fost de vină tot căldura, precum în partida de ieri a Olandei împotriva Mexicului, însă cert este că s-a jucat cu o viteză în minus şi prima parte a întâlnirii s-a terminat la egalitate, scor zero la zero.

A doua repriză s-a desfăşurat într-un mod la fel de încet precum prima şi mă rugam să reuşească una dintre echipe să înscrie, pentru că nu mai suportam un astfel de fotbal neplăcut, pentru încă 30 de minute de prelungi.

Asta s-a şi întâmplat, pentru că în minutul 79, jucătorul echipei Juventus, Paul Pogba, a reuşit să marcheze primul gol al meciului, pentru Franţa, printr-o lovitură de cap. Cel de-al doilea gol al întâlnirii, a venit în minutul 92, înscris fiind în propria poartă, de către jucătorul african Joseph Phillip Yobo.

Franţa a câştigat cu 2-0, însă nu mi-a plăcut cum a evoluat. Mă aşteptam la altceva din partea francezilor, aceştia având mulţi jucători de valoare, care evoluează la unele dintre cele mai puternice echipe din Europa.

Sper să schimbe ceva până la meciul din sferturi, pentru că altfel treburile nu stau prea bine pentru ei, mai ales dacă ne gândim că s-ar putea să întâlnească Germania în următoarea fază a Cupei Mondiale.

Şi dacă tot am vorbit de meciul care stă să înceapă, cel dintre Germania şi Algeria, mi-aş dori tare mult să învingă nord-africanii, pentru că nu am uitat de jocul amical al nemţilor, din faza grupelor, cel împotriva Statelor Unite ale Americii. La fel de tare aş vrea să fie eliminaţi şi americanii, pentru că nu mi se pare în regulă să vedem un astfel de meci la cea mai importantă competiţie fotbalistică a lumii.

Diferenţa dintre ceea ce îmi doresc eu şi realitatea de pe teren, este uriaşă. Germania este una dintre cele mai bune echipe ale acestei ediţii a Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, dacă nu cea mai bună, deci va fi aproape misiune imposibilă pentru algerieni, însă speranţa moare ultima.

Revenind la realitatea înconjurătoare, prevăd un sfert de finală între Franţa şi Germania, unde nemţii se vor impune fără probleme în faţa francezilor, mai ales după jocul arătat în această seară de către reprezentanţii cocoşului galic.

Foto: Mathieu Valbuena – Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *