Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal: Germania – Algeria: 2-1

portar algeria

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia:

Germania – Algeria: 2-1

Germania câştigă la finalul celor două reprize suplimentare de prelungiri şi se califică în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, acolo unde o va întâlni pe Franţa. Algeria este eliminată de la această ediţie de Cupă Mondială, dar a făcut o figură bună, a luptat până în ultimul minut de joc, având nişte jucători rapizi şi tehnici, însă care nu au experienţa nemţilor.

Prima repriză s-a desfăşurat într-un mod cu totul neaşteptat, nemţii evoluând foarte slab, cu multe pase greşite şi fără prea mari realizări de vreun fel. Dacă până acum s-a tot dat vina pe căldura insuportabilă din Brazilia, pentru a le găsi o scuză echipelor care au evoluat mai puţin bine, nemţii nu pot invoca aşa ceva, deoarece s-a jucat la o temperatură de 14 grade Celsius.

De cealaltă parte, algerienii au atacat pe tot parcursul primei părţi a jocului, însă nu au reuşit să înscrie din cauza faptului că germanii au un portar de top şi în mare formă, Manuel Neuer.

Dacă nemţii au un portar de mare clasă, la fel putem spune şi de celălalt goalkeeper, Raïs M’Bolh, care a apărat perfect în timpul regulamentar de joc, reuşind să-şi salveze formaţia de la primirea multor goluri, în partea a doua a meciului, atunci când algerienii au căzut fizic, prin minutul 60, după efortul imens pe care l-au depus în prima repriză.

Deschiderea de scor a venit abia în minutul doi al primei reprize de prelungiri suplimentare, nemţii înscriind prin André Schürrle. Cel de-al doilea gol al germanilor a fost marcat în minutul 119, de Mesut Özil. Algerienii au reuşit să înscrie şi ei, în minutul 121, prin Abdelmoumene Djabou, însă era prea târziu pentru a mai putea spera la ceva şi astfel, Germania reuşeşte să se califice mai departe.

Am ţinut cu Algeria, pentru că îmi tot vine în minte meciul dintre Germania şi Statele Unite ale Americii, atunci când am văzut un joc mult prea prietenos între cele două formaţii. Mi-am dat seama că o să fie misiune imposibilă, deoarece se ştie că nemţii câştigă chiar şi atunci când joacă mai puţin reuşit. Am scris asta în rezumatul întâlnirii dintre Franţa şi Nigeria.

Până acum mi-au ieşit toate pronosticurile pentru meciurile din optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, din păcate, şi-mi doresc să pot spune acelaşi lucru şi mâine, atunci când sper că Belgia se va califica şi ea în sferturi, după jocul împotriva Statele Unite ale Americii.

Dacă americanii au toate şansele să fie eliminaţi de către Belgia, nu acelaşi lucru pot spune şi de Germania, care o va întâlni pe Franţa în sferturi. După jocul arătat împotriva Nigeriei, francezii par o pradă uşoară pentru nemţi, însă poate se întâmplă vreo minune, deoarece în fotbal este posibil orice.

Sper ca măcar la această ediţie de Cupă Mondială să nu-şi facă efectul acea vorba de duh pe care o tot auzim obsesiv pe la televizor şi care spune că dacă Germania participă la Campionatul Mondial şi joacă prost, ajunge în finală, iar dacă joacă bine o şi câştigă.

Foto: Raïs M’Bolh – Algeria

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *