Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal: Olanda – Mexic: 2-1

wesley sneijder

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia:

Olanda – Mexic: 2-1

Olanda se califică în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, după un meci nerecomandat celor care au probleme cu inima. Mexicanii pleacă acasă, deşi au fost atât de aproape de a merge mai departe.

Mă aşteptam la un început de meci mai spectaculos, însă prima repriză a fost una destul de tacticizată şi cu foarte puţine faze care să-ţi încânte privirea, deşi vorbim despre două echipe care au mulţi jucători tehnici.

Chiar dacă am crezut înainte de începutul partidei că olandezii nu vor avea foarte mari probleme în faţa mexicanilor, nord-americanii au fost cei care au controlat prima parte a meciului, având şi cele mai mari ocazii de a înscrie.

De cealaltă parte, Olandei i-au fost refuzate două penalty-uri, ambele avându-l în prim-plan pe magnificul jucător Arjen Robben. La prima faza, acesta a centrat în careu şi un jucător mexican a stopat mingea cu mâna. La cea de a doua fază, Arjen Robben a fost oprit din drumul sau către gol, prin fault.

Astfel, prima parte a întâlnirii s-a terminat la egalitate, scor zero la zero. Consider căldura şi umiditatea excesivă, ca fiind principalele cauze pentru evoluţia mai puţin bună a ambelor echipe, în special a europenilor, mexicanii arătând că sunt mult mai bine adaptaţi la aşa ceva. De altfel, cele două formaţii au beneficiat în fiecare repriză de o pauză de hidratare.

A doua repriză a început cum nu se putea mai prost pentru olandezi, cu un gol marcat de către mexicani, printr-un şut superb al lui Giovani dos Santos, în minutul 48.

Începând cu acel moment, olandezii au atacat neîncetat, însă mexicanii s-au aparat exemplar, nu degeaba aveau cea mai bună apărare a acestui Campionat Mondial. Mexicanii au avut noroc şi de un portar foarte bun, Guillermo Ochoa apărând nişte şuturi care păreau imposibil de scos.

Norocul i-a părăsit pe mexicani exact atunci când aveau mai multă nevoie de el, deoarece înspre finalul partidei, în minutul 88, Wesley Sneijder a reuşit egalarea, printr-un şut pe care nici măcar cel care apărase perfect până atunci, nu a mai reuşit să-l respingă.

După acest gol, olandezii au presat şi mai mult, profitând de lipsa de reacţie a mexicanilor, aceştia nerevenindu-şi după şocul cauzat de egalarea pe care nu mulţi o mai credeau posibilă. Presiunea olandezilor a dat roade, atunci când Arjen Robben a primit o lovitură de la 11 metri, în minutul 94, mai puţin clară decât cea de la finalul primei reprize, din care Klaas-Jan Huntelaar a înscris fără probleme, ducând scorul la 2-1 pentru Olanda.

Mexicanii nu au mai reuşit să marcheze în cele mai puţin de două minute rămase de jucat şi chiar dacă au fost eliminaţi, au făcut o figură frumoasă la prezenta ediţie a Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia.

Am ţinut cu Olanda, mărturisesc, deoarece îmi place tare mult cum driblează Arjen Robben şi ar fi fost păcat să nu-l mai văd la acest turneu final al Cupei Mondiale.

Olanda va juca în sferturi cu învingătoarea dintre Costa Rica – Grecia, meci care va începe în mai puţin de o oră. Mai bine spus, Olanda o va întâlni pe Costa Rica în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal.

Până acum, am nimerit toate pronosticurile din optimi. Sper să nu mă înşel în cazul grecilor.

Out cu Grecia!

Foto: Arjen Robben Fan Club – Facebook

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *