Orgoliul este bun sau rau?

Orgoliul este bun sau rau

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Orgoliul este bun sau rau? Ii face mai mult bine omului, sau mai mult rau? Sunt intrebari pentru care trebuie sa alocam niste timp, chiar daca nu vom gasi poate niciodata adevaratul raspuns al acestora. De multe ori, orgoliul omenesc poate face rau, deoarece din cauza mandriei unii oameni se pot transforma in animale, isi pot pierde orice urma de omenie si se ajunge la adevarate grozavii. Orgoliul a fost cauza principala pentru care multi oameni au murit, de-a lungul intregii noastre istorii. Oamenii tind sa nu se mai comporte asa cum o fac ei de obicei, daca simt ca le-a fost incalcata mandria, daca orgoliul incepe sa nu le dea pace si le dicteaza actiuni nefiresti, pe care in mod normal nici nu s-ar gandi sa le realizeze.

Orgoliul poate si benefic, atunci cand raspunsul tau la anumite imprejurari te face sa te ambitionezi si incerci si mai mult sa ajungi la un anumit rezultat, daca mai inainte ai avut un esec. Orgoliul este cel care, de multe ori, iti da puterea sa mergi mai departe, sa te zbati, sa dai mai mult decat o faci in mod normal, sa te autodepasesti si treci linii pe care nu credeai ca este cu putinta a le depasi. Orgoliul pozitiv te poate impinge de la sparte, atunci cand deziluziile te trag in jos si te fac sa nu mai continui.

De aceea, eu consider ca orgoliul poate duce si catre lucruri benefice, cat si catre lucruri mai putin folositoare, in functie de felul in care iti canalizezi tu energia, in functie de felul in care percepi tu lucrurile si raspunsul pe care trebuie sa li-l dai. Daca reusesti sa-ti stapanesti furia, daca incerci sa judeci normal, atunci orgoliul te poate impinge si el catre fapte bune, de care sa te mandresti si nu de actiuni pentru care poti sa regreti intreaga viata si de care sa iti fie rusine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *