Ovidiu Ioanitoaia si Maria Andries il ataca in tandem pe Razvan Burleanu, presedintele FRF

Ovidiu Ioanitoaia si Maria Andries il ataca in tandem pe Razvan Burleanu

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Se stie ca nu ai prea multe surse bune de stiri din sport, cand vine vorba despre tara noastra, iar una dintre acestea, cea mai importanta, este Gazeta Sporturilor. Pe acolo, inca mai sunt cativa ziaristi sportivi de calitate, insa ingrijorator este ceea ce vine din urma: jurnalisti tineri, care fac destule greseli de tot felul (de informare, scriere, logica etc) si cu gandul mai mult la can-can, scandal, mondenitati, decat la adevarate stiri cu si despre sport. Cand vezi anumite articole de pe site, scrise de catre cei mai noi, te intrebi oare cum doresc ei sa te abonezi la Gazeta Digitala, indiferent de cat de mult sau putin ar costa aceasta.

Dintre ziaristii buni de pe GSp, domnul Tolontan se ocupa mai mult cu anchete care nu prea au legatura cu sportul (si bine face) insa parca a mai revenit si la lucrurile care au legatura cu acest fenomen, odata cu apropierea startului Jocurilor Olimpice de la Rio, acolo unde a dorit sa ajunga primul, pentru a ne relata de la fata locului, iar domnul Ovidiu Ioanitoaia se tine de capul presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu.

Este clar ca maestrul Ioanitoaia are un cui impotriva oficialului FRF, marturie stand numeroasele articole ale acestuia din ultima vreme, in care nu-l slabeste deloc pe Razvan Burleanu. Are ceva impotriva lui, insa nu simt ca ar fi vorba despre interese necurate la mijloc, ci despre un om care nu-l suporta pe alt om, din toate punctele de vedere: de la comportament si pana la activitatea acestuia.

Adevarul este ca nici mie nu-mi prea este pe plac Razvan Burleanu, din mai multe puncte de vedere.

In primul rand, nu-mi place cum se exprima. Parca atunci cand vorbeste se forteaza sa aleaga doar cuvinte dintre cele mai pretentioase. Este in regula sa vorbesti frumos, dar atunci cand fortezi nota, cand parca nu mai faci lucrurile intr-un mod natural, ci artificial, pari fandosit.

In viata, trebuie sa te feresti de oamenii mierosi, fandositi, care iti rad in fata tot timpul, intr-un mod viclean, pentru ca te vor face al’ mai tare. Sunt mult mai de apreciat oamenii care iti spun verde in fata un lucru, care vorbesc la modul mai serios, mai barbatesc.

In al doilea rand, pentru ca desi ne asteptam cu totii sa aduca ceva nou in fotbalul romanesc, sa vina cu o suflare noua, nu a adus nimic. Dupa cum ii place sa scrie domnului Ioanitoaia, “a plecat tusea si a venit junghiul”. Cam asta s-a intamplat si la FRF. A plecat unul si a venit altul care se comporta exact la fel precum cel pe care l-a schimbat. Isi da aceleasi prime, in opinia multora nemeritate si multe lucruri de genul.

In al treilea rand, pentru ca ne-am facut de ras la Euro 2016. Ne-am calificat pentru a ajunge acolo si a manca bataie de la Albania. Tot presedintele FRF este de vina si pentru acest lucru, deoarece el l-a ales in functie pe fostul antrenor al Romaniei, Anghel Iordanescu, cel care nici nu a facut spectacol, nefolosindu-l intr-un mod nejustificat pe Sanmartean, nici nu ne-a scos din grupe. Am fost la Campionatul European din Franta doar pentru a avea de unde veni, ca fotbal nu prea am jucat, unicul jucator pe care il mai poti numi fotbalist fiind tinut nemeritat pe bara.

Singurul lucru bun pe care pare sa-l fi facut presedintele FRF, Razvan Burleanu, deoarece se pare ca exista si asa ceva, este aducerea antrenorul neamt la nationala, Christoph Daum. Daum vorbeste frumos, a venit cu acel aer, suflu, nou in Romania, cu acea mentalitate de invingator, insa trebuie sa-l vedem si la treaba, cum se descurca. Asta daca are si cu cine, ca ducem o lipsa acuta de fotbalisti. Jucatori de fotbal avem.

Pe langa multele articole anti-Razvan Burleanu, scrise de domnul Ovidiu Ioanitoaia pe Gazeta Sporturilor, am observat si o alta treaba interesanta: nu este singurul de acolo care incearca sa vina cu dovezi despre felul stramb in care este condusa Federatia Romania de Fotbal, ci de fiecare data articolele scrise de seniorul jurnalismului sportiv din tara noastra sunt acompaniate de catre Maria Andries.

Scrie maestrul, iar peste cateva zile apare cu un articol si invatacelul, in nota profesorului. Se ataca in tandem pe acolo.

Probabil, acestia incearca schimbarea presedintelui FRF, un lucru ce nu ar fi tocmai rau, insa, cu toate ca se considera ca presa este cea de a patra putere in stat, pe care nu cred ca-l vor reusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *