Poate ca nu tinem destul unii la altii

Christoph Daum selectioner Romania

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Atunci cand Christoph Daum a fost ales selectionerul Romaniei, nu putini au fost cei care l-au atacat fara ca macar sa-i dea posibilitatea sa vorbeasca, nu mai discut despre a-l lasa sa ne arate ce stie, cand vine vorba despre meseria acestuia.

Primii care au sarit la gatul acestuia au fost chiar suporterii romani, care l-au numit drogat si mai stiu eu cum, referindu-se la un episod nefericit din viata neamtului, care a avut menirea de a-i influenta in mod negativ cariera de antrenor. Dupa cum am mai scris pe aici, pe mine nu ma intereseaza viata privata a nimanui. Faptul ca Daum le-ar fi prizat pe Coca si Ina de pe fesele nu stiu carei fete vesele, pe mine ma lasa rece. Nu-i treaba mea cum isi face fiecare viata.

Pe mine ma intereseaza ce stie el ca antrenor, ce suflu nou aduce in cadrul primei reprezentative de fotbal a Romaniei, adica sa-l lasam ca ne arate cum se descurca din postura de selectioner.

Daca o mare parte dintre suporterii Romaniei nu au fost alaturi de neamt inca de la inceput, la fel s-a intamplat si cu antrenorii nostri, multi dintre acestia atacandu-l pe Christoph Daum intr-un fel care nu le face deloc cinste.

Pai sa vina neamtul si sa ne ia painea, cu toate ca noi nu avem nici un fel de rezultate pe la echipele pe care le antrenam? Imposibil asa ceva. Sa plece neamtul, ca nu stie nimic si sigur nu ne va califica la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia (2018). Se spunea ca exista o solidaritate de breasla, insa, dintre antrenorii buni romani care l-au aparat l-am vazut doar pe Lucescu senior. Adica un antrenor mare s-a gasit sa-l apere pe Daum, antrenor care desi nu-mi este tocmai pe plac, nu-i pot nega meritele evidente. Nu degeaba este mare Lucescu, faptul ca stie sa fie alaturi de ceilalti, sa-i inteleaga si sa-i ajute, contribuind la succesele acestuia.

Ce a facut Daum atunci cand a fost atacat de catre multa lume?

A raspuns cu bunatate si mult bun-simt, spunand ca le va intinde mana contestatarilor.

Asa ceva! Cum sa faci asta, intr-o tara in care daca cineva ii da un pumn altuia, cel din urma vine sa-i dea cu lopata in cap?

Toata lumea a ramas uimita. Cum, nu se cearta cu noi, nu injura macar, nu face misto? Ma, asta-i om?

Insa nu treaba cu intinsul mainii m-a cucerit, ci urmatoarea declaratie, pe care am citit-o in Gazeta Sporturilor: „Jucatori foarte buni avem, poate ca nu am tinut unii la altii si nu ne-am depasit limitele”.

„Poate ca nu am tinut unii la altii”. Superb! M-a cucerit definitiv neamtul cu aceasta propozitie. Cam asta se intampla in toata societatea romaneasca, nu doar cand ne referim la fotbal. Multa ura a unuia fata de celalalt. Este mult mai usor sa-i urasti pe altii, decat sa tii la ei.

Trebuie sa vina un neamt sa ne dea lectii de bunatatea si de unitate? Se pare ca da, pentru ca noi nu suntem in stare, aici incluzandu-ma.

Nu stiu ce va face Christoph Daum din postura de antrenor, pentru ca nu prea are jucatori, insa prin faptul ca a demonstrat calitatea umana pe care o are, eu voi fi sustinatorul acestuia.

Sper sa ne duca la Campionatul Mondial din Rusia, iar acolo sa nu mai existe o nedreptate atat de mare, asa cum a fost nevoit sa indure Lucian Sanmartean, din partea selectionerului Anghel Iordanescu.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *