Ponta l-a dominat clar pe Iohannis

ponta presedinte

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Din pacate, am pierdut cateva minute din emisiune, fiindca nu am stiut de ea, insa, cu toate acestea, am vazut tot ceea ce era de vazut.

Cand scriu ca Ponta l-a dominat clar pe Iohannis, sunt extrem de echilibrat si dragut, fiindca aia nu a fost dominare, ci un fel bataie cu nuielusa la talpile goale.

Dominarea lui Ponta a fost pe cat de evidenta, pe atat de eleganta. Am inceput sa-l simpatizez si mai mult pe Ponta, pentru ca oricat de mult a fost atacat si oricat de urat a fost modul in care adversarii lui au facut-o, acesta a raspuns mereu intr-un mod mai mult decat decent, cu mult bun-simt.

Iohannis a demonstrat, in cateva randuri, ca nu cunoaste legea, incurcand articolele si fiind nevoie de interventia lui Ponta, pentru a nu fi indusa populatia in eroare.

A fost un moment, cand Iohannis si-a pierdut cumpatul, din cauza faptului ca simtea si el ca este depasit de situatie, si a ridicat tonul la Ponta. Este de inteles ca te poti enerva atunci cand nu faci fata unei discutii, insa nu este si corect, nu este normal fata de nimeni, cu atat mai putin fata de noi cei care am urmarit emisiunea.

Asa veti proceda, domnule Iohannis, si cu restul romanilor, in cazul nefericit in care ati ajunge presedintele Romaniei, si nu v-ar conveni lucrurile, o sa tipati la noi? Bine ca Ponta l-a pus repede la punct.

Ponta s-a descurcat admirabil, spre deosebire de Iohannis. Mai mult, a fost chiar amuzant, in unele situatii, pentru ca nu poti sta doar sobru, cand ai un astfel de om in fata ta.

Mi-a placut foarte mult momentul cand Iohannis l-a intrebat pe Ponta daca a terminat intrebarea, desi era evident ca fusese adresata, iar Ponta i-a raspuns, intr-un mod foarte glumet, ca a pus semnul intrebarii.

Pe parcursul emisiunii, cum Iohannis era cantitate neglijabila, el nereusind sa-i puna probleme nici macar un moment lui Ponta, pentru ca de multe ori iti lasa impresia ca nu prea intelege intrebarile, am observat ca trusturile aservite regimului, cele care se dau impartiale si profesioniste, si-au trimis oamenii slab pregatiti in ale economiei, sa vorbeasca mult si prost, incercand sa-l incurce pe Ponta.

Era o domnisoara acolo, imbracata in rosu, care incerca ea se ne arate ca este expert in economie. Trebuia sa adreseze o intrebare si a facut un fel de poveste de Ion Creanga, evident, fara talentul marelui nostru scriitor, incercand ea sa arate cat de rea este situatia economiei romanesti si incercand sa-l puna in dificultate pe Ponta.

Nu au reusit sa-l incurce pe Ponta, cei trimisi acolo de catre regim, deoarece acesta a fost foarte bine pregatit si le-a dat niste raspunsuri care nu se bazau pe pareri personale, ci pe lucruri clare, pe documente oficiale, atat ale institutiilor romanesti, cat si ale celor din afara tarii, aratand ca avem o crestere economica substantiala, precum si o scadere considerabila a ratei somajului.

V-am scris de mai multe ori, ca ma pricep la oameni. Iohannis imi lasa impresia ca este un om rau, cel putin asa il percep eu. Vorbeste mereu cu dintii inclestati, iti lasa impresia ca nu prea cunoaste termenul de “bunatate”. De cealalta parte, Ponta pare o persoana in regula, una care nu mi-a lasat niciodata impresia ca nu ar mai avea inima la locul ei. Oricat de mult ai incerca sa te abtii, daca esti un om rau, pana la urma tot iti vei da arama pe fata, iar Ponta, chiar daca a fost atacat de multe ori sub centura, si-a pastrat calmul si a fost politicos intotdeauna, aratand ca este un om echilibrat.

Terminati cu intoxicarea aia ca Ponta ar fi comunist sau ca ar face parte dintr-un partid comunist, si ca atunci cand va ajunge presedinte, va opri publicatiile care ii sunt ostile sau ca va arunca oameni in inchisoare.

Astea sunt manipulari ieftine, unele care ar prinde doar la cei care au foarte putina inteligenta. De cand tot il vedem pe Ponta pe la televizor, ma refer inclusiv la perioada de cand este prim-ministru, acesta nu a avut nici macar o data vreun derapaj, asa ca nu poti sa-l acuzi pe un om de ceva ce nu are legatura cu el.

Comunisti sunt cei care au condus Romania pret de zece de ani de zile si care au saracit-o intr-un asemenea hal, incat acum isi revine cu greu. Cu toate astea, comunistii adevarati nu rateaza nici macar o posibilitate de a-i arata pe ceilalti cu degentul, ca fiind comunisti.

Nestiind ca va avea loc ieri aceasta confruntare, cred ca nici cei din PSD nu s-au asteptat, vreau sa-i ofer niste sfaturi lui Ponta, pentru urmatoarele, in cazul in care acestea vor exista:

1. Evitati acele momente cand va contraziceti de mai multe ori cu Iohannis: “Eu am dreptate!” – “Nu, eu am dreptate!”. Este normal sa-i spuneti ca nu stie despre ce vorbeste, fiindca asta se intampla de multe ori, insa este de ajuns un: “Toata lumea stie ca nu aveti habar despre ce vorbiti. Nu sunteti in tema cu subiectul. Nu v-ati facut temele. Asa doriti dumneavoastra sa conduceti tara, fara sa stiti despre ce vorbiti?” si asa mai departe.

2. Nu-l mai lasati sa aiba ultimul cuvant, la sfarsitul emisiunii. Oamenii tind sa retina ceea ce s-a intamplat pe final, asa ca ar fi bine sa interveniti peste el. Chiar daca lui ii este acordat ultimul cuvant, incercati sa vorbiti usor peste el, sa-l luati la misto, tot intr-un mod fin, asa cum ati procedat ieri. Stiti ca romanii apreciaza glumele bune, impletite cu lucrurile serioase, concrete.

3. Aveti grija la faptul ca regimul este in stare de orice, asta insemnand ca ar putea sa vina cu lucruri la care nu va asteptati. Daca se va intampla acest lucru, incercati sa va pastrati calmul si iesirea cea mai buna din aceasta situatie, este tot prin glume.

Iohannis nu rezista la glume, asa ca daca incearca sa va atace murdar, cea mai buna solutie este sa aratati ca nu va pasa de ceea ce tocmai a afirmat si sa-l luati la misto, astfel lumea o sa ramana cu impresia ca afirmatiile lui sunt doar baloane cu aer, unele care nu au o baza, nu au consistenta.

In rest, faceti tot ceea ce ati facut si ieri, fiindca v-ati descurcat de minune.

La final, mai vreau sa adaug doar ca dupa aceasta emisiune, Ponta a crescut in ochii mei, fiindca oricat de copilaros ar fi el, lucru care nu este tocmai ceva rau, este un om care gandeste corect, care cunoaste legea. Ii este mult superior lui Iohannis, din toate punctele de vedere, inclusiv cel al inteligentei, al discursului sustinut.

Am destule motive ca votul meu pentru Ponta, sa fie unul pozitiv.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *