Poza zilei: ţestoasă de Florida abandonată în Parcul Cişmigiu

Am văzut, zilele trecute, un lucru care m-a mâhnit: o broască ţestoasă de Florida, care semăna leit cu Bubu, în Parcul Cişmigiu. După mărime, avea cam în jur de doi ani de zile şi era băiat, la fel ca Bubu. Evident, nu avea ce să caute pe lacul din interiorul Parcului Cişmigiu, asta înseamnă că a fost abandonată, probabil, fiindcă a crescut prea mare şi cel care o avea s-a plictisit de ea.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Atunci când sunt mici, aşa cum era şi Buba, totul este amuzant şi frumos, însă atunci când cresc mari, unii oameni nu mai doresc să aibă grijă de ele şi le abandonează pe unde pot. Mi se pare o atitudine iresponsabilă faţă de nişte animăluţe tare drăgălaşe. Dacă te-ai plictisit de ele, nu mai ai timp pentru a le îngriji sau pur şi simplu nu îţi mai plac, le poţi dona altora, fiindcă sunt destule locuri pe Internet, forumuri, unde vei găsi multe persoane care să aibă în continuare grijă de ele.

Revenind la broasca ţestoasă de Florida abandonată în Parcul Cişmigiu, aceasta înota la suprafaţa apei, de-a lungul plasei despărţitoare, în căutarea căldurii soarelui, mai ales că sâmbătă a fost destul de cald. Am încercat să o fac să vină înspre mine şi a ajuns chiar lângă mal, de vreo 3-4 ori, semn că era obişnuită cu oamenii, însă nu am reuşit să o prind, pentru că se scufunda repede.

Mi-am petrecut peste o jumătate de oră încercând să o scap de foamete şi frig, adică de o moarte sigură, însă nu am reuşit. Chiar dacă mai am încă două broscuţe de Florida, mai era loc de încă o guriţă flămânda şi în căutare de căldură.

Au mai fost cazuri când broaştele ţestoase de Florida s-au adaptat în locuri mai reci decât cele de unde provin, însă nu are cum să supravieţuiască temperaturilor scăzute din ţara noastră, cele care vor veni odată cu instalarea iernii. Nici măcar nu se poate îngropa în mâlul de pe fundul lacului, pentru a hiberna, fiindcă acolo nu-i decât beton şi oricum lacul din Parcul Cişmigiu este transformat iarna în patinoar.

Dacă aveţi drum prin Parcul Cişmigiu şi vă doriţi un animăluţ simpatic, care nu este greu de crescut şi nici nu presupune o cheltuială lunară mare, puteţi încerca să salvaţi broscuţa ţestoasă abandonată acolo.

broasca testoasa florida abandonatabroasca testoasa florida abandonatabroasca testoasa florida abandonatabroasca testoasa florida abandonatabroasca testoasa florida abandonata

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *