Preliminarii Europa League: Slovan – Astra: 2-3, CFR – Dinamo Minsk: 0-2, Viktoria – Petrolul : 1-4

minge fotbal argintie

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Preliminarii Europa League:

Slovan Liberec – Astra Giurgiu: 2-3

Astra câştigă şi meciul retur, calificându-se, fără emoţii, în play-off-ul Europa League. Slovan Liberec era eliminată încă din primul meci, fiindcă Astra s-a impus atunci cu un sec 3-0.

Prima repriză a fost una destul de disputată, chiar dacă jucătorii Astrei au intrat pe teren uşor relaxaţi după victoria clară din România. Prima parte a întâlnirii a fost una presărată cu multe durităţi din partea jucătorilor cehi, toate fiind tratate cu multă lejeritate de către arbitrul din Kazahstan, Artyom Kuchin, care nu le-a arătat nici măcar un cartonaş galben. Nici nu mă miră arbitrajul, după ce am văzut ieri cum au jucat şi cei de la Aktobe. Cred că asta este maniera de joc din campionatul ţării lor şi probabil de aceea faulturile grosolane li se par intrări normale. Şi astfel, jucătorul giurgiuvenilor, Vincent Laban, a părăsit terenul accidentat.

Chiar dacă nu au arătat că vor să forţeze, fotbaliştii Astrei au fost cei care au deschis primii scorul, în minutul 37, prin Gabriel Enache. După această reuşită, au urmat cele două goluri ale cehilor, pe fondul uşoarei relaxări a jucătorilor Astrei, din minutele 45 şi 48, autorii golurilor fiind Josef Šural şi Michal Obročník.

A doua repriză a fost una în care jucătorii noştri au preferat mai mult să se apere şi să iasă pe contraatac. Se pare că tactica a dat roade, pentru că au reuşit să schimbe soarta partidei, prin cele două goluri marcate în minutele 83 şi 89, de către Laurenţiu Rus şi Sadat Bukari.

A fost un meci destul de frumos, cu răsturnări de situaţie, care a mai adus nişte puncte României în întrecerea directă dintre noi şi cehi, pentru a avea două echipe în preliminariile Ligii Campionilor.

CFR Cluj – Dinamo Minsk: 0-2

Echipa CFR pierde meciul şi calificarea. Dinamo Minsk învinge în ambele manşe şi merge, meritat, în play-off-ul Europa League.

Despre prima repriză nu sunt multe de spus, fiindcă niciuna dintre cele două echipe nu a reuşit să înscrie, chiar dacă Dinamo Minsk a jucat în superioritate numerică încă din minutul 26, atunci când Ionuţ Rada a fost eliminat.

A doua repriză a venit la pachet cu două goluri, ambele marcate de către Dinamo Minsk, primul în minutul 71, de către Igor Stasevich, iar cel de-al doilea în minutul 81, din penalty, de către Shaloze Udodji.

Păcat că CFR Cluj nu a reuşit mai mult, fiindcă am fi putut avea trei echipe în play-off-ul Europa League.

Viktoria Plzen – Petrolul Ploieşti: 1-4

Petrolul Ploieşti obţine o victorie cât se poate de clară şi astfel se califică în play-off-ul Europa League. Viktoria Plzen este eliminată din competiţie.

După ghinionul pe care l-au avut ploieştenii în România, atunci când au fost egalaţi înspre sfârşitul partidei, mă gândeam că vor avea un meci extrem de greu în Cehia, însă aceştia au jucat fotbal şi s-au calificat cât se poate de meritat în ultima faza a competiţiei, de până în grupe.

Prima repriză, ca de altfel tot meciul, a fost una foarte frumoasă. Petrolul a avut doi mingicari pe teren, care au pus umărul foarte serios la victoria echipei: Adrian Mutu şi Filipe Teixeira. Ultimul dintre ei, a înscris şi primul gol al întâlnirii, în minutul 20. Nici Adrian Mutu nu s-a lăsat mai prejos şi a marcat cel de-al doilea gol al partidei, printr-un şut superb, de la distanţă, în minutul 38.

A urmat golul cehilor, din minutul 40, autorul acestuia fiind jucătorul Václav Pilař. Imediat a venit şi golul al treilea al Petrolului, marcat de către Pablo, în minutul 43, dintr-o pasă perfectă a lui Adrian Mutu.

A doua repriză a părut a fi una un pic mai înceată decât prima, probabil acestea fiind indicaţiile antrenorului Petrolului, însă nu a fost una rea, ci una în care au existat destule situaţii de a marca. Până la urmă, s-a înscris şi în partea secundă, autorul golului fiind Toto Tamuz, în minutul 69.

Toate cele trei echipe româneşti calificate în play-off, inclusiv noi, suporterii, sunt sigur că aşteaptă cu nerăbdare tragerea la sorţi de mâine, acolo unde sper că vor avea parte de adversari cât mai uşori, dacă se mai poate discuta de aşa ceva în această faza a competiţiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *