Preliminarii Liga Campionilor: FC Steaua Bucureşti – FC Aktobe: 2-1

Steaua Cupa Campionilor Sevilia

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Preliminarii Liga Campionilor:

FC Steaua Bucureşti – FC Aktobe: 2-1

Steaua a câştigat această partidă, mai lejer decât o arată scorul şi se califică în play-off-ul Ligii Campionilor, aşteptând tragerea la sorţi pentru a-şi afla adversarul. Aşa cum v-am mai scris pe aici, Aktobe este o echipă care are suflet, care aleargă, se zbate, însă mai are mult până învaţă cum se joacă fotbalul profesionist.

Prima repriză a început cum nu se putea mai bine pentru Steaua, fiindcă jucătorii noştri au reuşit să înscrie primul gol foarte repede, în minutul 3, prin Alexandru Chipciu, la o pasă perfectă, în careu, a lui Adrian Popa. Tot Steaua a fost cea care a marcat şi golul cu numărul doi, în minutul 39, de data aceasta Alexandru Chipciu fiind cel care i-a servit mingea lui Nicolae Stanciu, care a reuşit o reluare de senzaţie, dintr-o poziţie destul de dificilă. Astfel, rezultatul la pauză a fost unul perfect pentru noi, Steaua – Aktobe: 2-0.

A doua repriză a fost una care s-a disputat parcă un pic mai încet decât prima, poate şi din cauza faptului că Steaua conducea cu un scor liniştitor în ceea ce privea soarta calificării în play-off. Cum Steaua nu a mai reuşit să înscrie, cei care au făcut-o au fost kazahii, la o bâlbâială prin careul nostru, în minutul 85, Timur Kapadze fiind creditat cu golul, deşi Filip a fost cel care a atins mingea ultimul, în drumul ei spre poartă.

Steaua a făcut un meci bun, plăcut, care i-a adus o calificare pe deplin meritată.

Cu toate acestea, am remarcat mai multe lucruri, în măsură să ridice anumite semne de întrebare, mirare, în ceea ce priveşte meciul de astăzi.

În primul rând, privitorii de fotbal ai tribunelor şi-au ales ca ţintă iar pe fotbalistul meu preferat, Cristi Tănase. Dodel a făcut o partidă bună şi chiar dacă nu a strălucit, aşa cum se întâmplă de multe ori, a jucat binişor, ajutându-şi echipa, însă cei care stăteau pe la tribunele Arenei Naţionale, au decis să-l fluiere, iar, în mod nemeritat.

Galeria, nucleul dur al suporterilor noştri, l-a susţinut mereu pe Tănase, semn că înţelege şi respectă ceea ce face Cristi pe teren. Trebuie să fii suporter de ocazie, rău-intenţionat sau să nu te ducă bibilica prea mult, dacă tu nu observi cât de util este Tănase pe teren, în fiecare partidă. Şi astăzi, după ce a fost schimbat Tănase, Steaua a început să piardă teren şi astfel am primit acel gol. Fără Tănase, Steaua joacă ceva încălcit.

În al doilea rând, Aktobe a practicat un fotbal la rupere, exact precum o echipă frustrată că nu reuşeşte să facă nimic. Arbitrajul a fost unul bun, măcar de ar avea Steaua parte mereu de aşa ceva, însă parcă arbitrul principal, Miroslav Zelinka, a fost cam îngăduitor cu intrările foarte dure, dese, ale fotbaliştilor din Kazahstan. Abia în repriza a doua i-a acordat unui jucător kazah cel de-al doilea galben şi, implicit, cartonaşul roşu, deşi jucătorii lui Aktobe meritau de mai mult timp aşa ceva. Şi uite aşa Nicuşor Stanciu a părăsit terenul accidentat.

În al treilea rând, după ce au evoluat o bună bucată din meci în superioritate numerică, steliştii nu au forţat, aşa cum fac marile echipe, înscrierea golului cu numărul 3, ci mai mult s-au jucat cu ocaziile. Acest lucru putea să-i coste, după golul înscris de către Aktobe, mai ales că în fotbal s-au văzut multe.

Până la urmă, jocul s-a terminat exact cum am pronosticat, cu victoria Stelei şi aşteptăm tragerea la sorţi, pentru a vedea ce adversar va avea echipa noastră în play-off.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *