Preliminariile Ligii Campionilor: Aktobe – Steaua

Iasmin Latovlevici Aktobe

Steaua joacă astăzi (30.07.2014) împotriva echipei Aktobe, în turul trei al preliminariilor Ligii Campionilor, de la ora 18. Meciul dintre Aktobe şi Steaua va fi transmis de către Digi Sport 1.

Steliştii au sosit încă de ieri în Kazahstan, după ce au fost nevoiţi să zboare pe o rută ocolitoare, din cauza problemelor care afectează Ucraina.

Meciurile din turul doi al preliminariilor Ligii Campionilor nu ne-au pus probleme, norvegienii de la Stromsgodset nefiind o echipă care putea să emită pretenţii la calificare. Steaua a fost, fără discuţie, mai bună şi astfel a ajuns să joace împotriva echipei din Kazahstan.

După cum am mai scris, am văzut rezumatul ambelor meciuri ale lui Aktobe, din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, cele împotriva formaţiei Dinamo Tbilisi şi pot spune că nu am fost impresionat de evoluţia vreunei echipe. Aktobe este o formaţie mai valoroasă decât Stromsgodset, însă nu cred că ne poate pune probleme în ceea ce priveşte soarta calificării. Desigur, au nişte jucători interesanţi, unii care au evoluat o perioadă în campionatul Rusiei, dar nu consider că sunt peste cei ai Stelei.

Şi pentru că nu cred că Aktobe poate să o elimine pe Steaua din drumul ei către grupele Ligii Campionilor, mai bine ne îndreptăm atenţia strict către echipa noastră.

Steaua are probleme în apărare, asta pentru că dacă se accidentează vreun jucător de bază, nu are cine să-i ia locul. Florin Gardoş este încă nerefăcut, iar Varela a avut zilele trecute unele probleme de sănătate şi chiar dacă a făcut deplasarea, nu se ştie dacă va fi folosit. Se vorbeşte mult despre aducerea fundaşului Srgian Luchin, care evoluează momentan la clubul bulgar Botev Plovdiv, însă deocamdată nimic nu este sigur.

În rest, toţi fotbaliştii Stelei sunt apţi de joc pentru meciul de astăzi şi chiar am înţeles că va fi folosit şi noul atacant, Valentin Lemnaru, dacă nu din primul minutul al jocului, cel puţin în partea secundă a acestuia. Sunt curios să-l văd cum joacă, dacă a putut să se adapteze cât de cât la ceea ce înseamnă Steaua, în timpul scurt pe care l-a avut la dispoziţie.

Această calificare este în ghetele jucătorilor Stelei, fiindcă avem un lot suficient de bun pentru a trece nu numai de Aktobe, ci şi pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor, acolo unde-s formaţiile cu adevărat tari şi împotriva cărora putem spera, cel mult, la nişte meciuri cât mai frumoase din punctul de vedere al spectacolului de pe teren.

Pentru că a venit vorba de spectacol, asta sper să văd şi la Aktobe, în special din partea celor doi jucători de mare fineţe ai Stelei, Lucian Sânmărtean şi Cristian „Dodelinho” Tănase, însă nu-i exclus să vedem nişte mostre de tehnicitate autentică atunci când şi alţi fotbalişti de-ai noştri se vor afla cu mingea la picior. Aici mă refer la Andrei Prepeliţă, Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu şi alţii.

Pronostic Aktobe – Steaua: x2. O victorie obţinută în Kazahstan ar însemna extrem de mult, dar şi un egal în deplasare este bun, în caz că lucrurile nu se potrivesc aşa cum trebuie şi Steaua ar avea o zi mai puţin reuşită.

Print screen: Iasmin Latovlevici la Aktobe – YouTube: РИКА ТВ

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *