Primul meu calculator

ICE-Felix HC-91

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Calculator ar fi mult spus, dacă este să gândim în termenii de astăzi, dar asta era ICE-Felix HC-91 , deşi arăta mai mult ca o tastatură mai groasă. Aveam vreo opt-nouă ani, la începutul anilor ’90 şi căutam cu disperare câte o revistă mai veche, “Ştiintă şi tehnică”, pentru că în ea găseai şi o rubrică despre limbajul de programare Basic.

Un banal desen în Paint, de astăzi, însemna o mulţime de linii de cod pe atunci, cu “if”, “go to”, “then”, “run”, “draw”. Reuşisem să desenez un steag, al echipei favorite, care flutura în vânt şi eram tare mândru de reuşita mea.

Jocurile erau pe casetă cu bandă magnetică  şi trebuia să conectezi un cablu gros între calculator şi casetofon. Se încărcau linie cu linie, de parcă ai fi încercat să descarci o poză de pe dial-up. Când credeai că mai are un pic de încărcat şi o să poţi să te joci, dădea “tape loading error”. Dacă mai spun şi că scotea un ţiuit asurzitor, când încărca jocurile, peisajul este complet.

ICE-Felix HC-91

6 Comments

  1. Eiii, ce jocuri erau atunci. Sir Fred, Saboteur sau indecentul Strip Poker :-).

  2. Cred ca nu nerg bine comentariile. Al meu apare inca in moderare, al tau nu e deloc.

    • Merg foarte bine cum le-am setat eu. 🙂 Eu le vad pe toate.Am incercat pe 3 browsere diferite si pe toate apar comentariile OK.Sa nu fie de la catch-ul browser-ului tau. Apropo, cum se incarca site-ul?

  3. Frumoase amintiri, eu inca mai am unul functional cred.
    L-am gasit acu 4 ani la cineva intr-o magazie si stiu ca il pornisem de curiozitate, bineinteles cu mici artificii (neavand sursa si un monitor monocrom ) si stiu ca imi aparuse logoul cu ICE-Felix si de acolo nu mi-am mai batut capul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *