Punem pe primul loc interesele noastre sau interesele altora?

Punem pe primul loc interesele noastre sau interesele altora

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

De fiecare data cand suntem pusi in situatia de a face o alegere, discutam despre interese. De cele mai multe ori, sunt interesele noastre, insa stau si ma gandesc daca este mai bine sa punem in fata interesele noastre sau interesele altora. Scriu asta pentru ca ma gandesc la faptul ca tot ceea ce este legat de noi, are legatura si cu altii.

Atunci cand luam o decizie, in marea majoritate a cazurilor aceasta hotarare ii influenteaza si pe altii, nu doar pe noi, chiar daca la prima vedere nu pare asa. Orice am face, se rasfrange si asupra altora, fie ca-i vorba despre ceva negativ sau pozitiv. Asta inseamna ca trebuie sa gandim foarte bine un lucru, inainte de a-l face. Daca noi luam o decizie rea pentru altii si buna pentru noi, nu-i deloc bine, fiindca tot raul altora se va rasfrange peste noi pana la urma. Nu traim singuri in aceasta lume si orice am face are un efect, iar daca noi infaptuim doar lucruri negative, atunci este foarte posibil ca acestea sa se intoarca impotriva noastra, precum un bumerang.

Nu trebuie sa ne gandim niciodata doar la noi, nu trebuie sa fim egoisti, ci este nevoie sa analizam cat mai bine o situatie, pentru a incerca sa ne dam seama de efectele oricarei decizii pe care o luam. Evident, suntem oameni, si oricat de bine am judeca un lucru si oricat de bune intentii am avea, asta nu inseamna neaparat ca vom lua decizia cea mai buna, insa macar am incercat, am facut tot posibilul sa nu le pricinuim necazuri altora. Asta inseamna ca nu doar de forma trebuie sa facem pe oamenii buni si la sfarsit sa spunem ca asta este, noi am vrut sa facem bine, ci acest lucru trebuie sa vina din inima, din sufletul nostru.

Bunatatea nu este ceva ce trebuie fortat, ci este un lucru care vine natural, fiindca asa am ales noi sa fim. Interesele noastre sunt si interesele lor, iar interesele lor sunt si interesele noastre. Nu putem sa judecam singuri, doar pentru noi, si sa-i excludem pe altii. Nu trebuie sa facem acest lucru niciodata, pentru ca ne putem trezi ca le-am facut atat rau lor, cat si noua, iar in unele situatii acest rau nu mai poate fi indreptat. Am luat cu totii decizii gresite in viata si vom mai lua, pentru ca asta este viata, chiar daca nu dorim sa facem asa ceva, insa asta nu inseamna ca mai trebuie sa ne si fortam destinul, sa luam decizii negative intentionat.

Rautatea este rasplatita, de cele mai multe ori, cu evenimente negative pentru toata lumea, in special pentru cei care o raspandesc. Tinand cont de acest lucru si pentru ca nu vrem sa avem si mai multe probleme in viata decat am avut pana acum, poate ar fi cazul sa ne schimbam modul de a vedea viata, de a ne raporta fata de toti ceilalti. Niciodata nu este prea tarziu sa facem acest lucru, chiar daca nu ne-am trezit devreme in viata si pana acum am tot suferit. Oricand este bine sa realizam ca putem si altfel, chiar daca uneori nu mai putem indrepta raul pe care l-am facut in trecut.

Intotdeauna trebuie sa privim cu ochi pozitivi viitorul, pentru ca el poate fi mult mai bun decat trecutul si prezentul nostru. Niciodata nu trebuie sa abandonam sa vedem calea cea buna, pentru ca doar asa putem ajunge departe. Mai departe decat am visat cu totii, cat mai departe.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *