Putin si Orban sunt principalele pericole la adresa Romaniei

Cred ca fiecare om are cate ceva bun in el. Intr-o masura mai mica sau mai mare, in functie de partile negative ale acestuia, trebuie sa existe si ceva pozitiv pe acolo.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

La fel se intampla si in ceea ce-l priveste pe Putin, despre care credeam ca este un bun lider, deoarece reuseste sa tina unita o tara atat de mare si bogata in resurse naturale, cum este Rusia. A reusit, pana acum, sa o fereasca de “democratizarea” resurselor.

Nu doar eu credeam ca Putin are si parti bune, ci oameni din intreaga lume, mai ales atunci cand acesta a luat inspirata decizie de a-i ataca pe teroristii din Siria, teroristi care infloreau sub atacurile aeriene invizibile ale coalitiei formate din zeci de tari. Parca rachetele alea balistice au venit cumva sa mai faca putina dreptate, intr-o tara unde “oameni” ce pareau veniti din Epoca de Piatra ne ingrozeau cu actiunile lor.

De fapt, interventia Rusiei in Siria este doar o metoda de a distrage atentia de la ceea ce se intampla in Ucraina. De asta nu este in interesul Rusiei sa incheie prea curand conflictul din Siria.

Pe langa actiunile inspirate ale lui Putin, masina de propaganda a acestuia lucreaza fara oprire cam pe toate site-urile importante, in sectiunea de comentarii. Sa nu mai zic de RT, pentru ca acolo sunt la ei acasa. Se incearca transformarea lui Putin intr-un supererou.

Toata simpatia mea fata de partile bune ale lui Putin s-a transformat in sila, atunci cand acesta, alaturi de presedintele rus al Moldovei, a prezentat o harta in care Moldova detinea cam jumatate din Romania.

O actiune urata, menita sa provoace reactii din partea autoritatilor din tara noastra, in ideea de a-i indeparta si mai mult de noi pe fratii de peste Prut. Din pacate pentru acesta, tot ceea ce a reusit a fost sa ne faca si pe noi, cei care inca mai vedeam si partile lui pozitive, sa il criticam.

Nu am indemanarea necesara, insa daca ma pricepeam la desen, faceam si eu o harta in care Romania avea jumatate din Federatia Rusa. Sunt singur ca harta respectiva nu ar fi fost apreciata.

Si eu care ma gandeam mereu ca poate exista o apropiere intre tarile noastre, pentru ca daca pana si japonezii se inteleg de minune cu americanii, dupa tot ceea ce s-a intamplat intre ei, de ce nu am uita si noi cate ceva din trecut, pentru a privi inspre viitor.

Lucrul asta nu se poate, cu actuala conducere a Rusiei si cu astfel de gesturi la adresa noastra, este cat se poate de clar.

Si o spun cu parere de rau, deoarece rusul, omul de rand, nu este nici pe departe o persoana de evitat. Cu toate ca sunt mai “naravasi”, rusii sunt si sufletisti. Au o inima mare, cel putin cei pe care i-am cunoscut eu.

Daca noi nu reusim sa ne apropiem de Rusia, o fac altii.

Unul dintre acestia este Orban, reusind de minune sa fie si cu NATO si cu Rusia. Cu posteriorul in doua luntre. Apropierea intre Ungaria si Rusia s-a vazut cel mai bine atunci cand vecinii nostri s-au numarit printre putinele tari care au cerut anularea sanctiunilor dictate impotriva Federatiei Ruse, dupa interventia din Ucraina.

O apropiere care inseamna pentru Ungaria gaz rusesc la un pret de trei ori mai mic decat platim noi.

Lasand gazul de-o parte, toate aceste actiuni si aliante inseamna si un mare pericol pentru tara noastra. Se sorbeau din priviri cei doi, dupa intalnirea de anul acesta.

Trebuie sa avem grija, deoarece cred ca Putin a cam pus ochii pe tara noastra. Si nu doar el.

Trebuie sa aiba grija si presedintele SUA la cat de mult se apropie de Putin. Trump cred ca este suficient de abil incat sa nu cada in plasa.

Bine ca suntem in NATO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *