Radu Banciu va fi actionat in instanta de catre musulmanii din Romania

echilibru meditatie

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Radu Banciu va fi actionat in instanta de catre musulmanii din Romania, cel putin asta a anuntat la postul de televiziune Romania TV, liderul lor. Va fi dat in judecata pentru ca musulmanii se considera jigniti de afirmatiile prezentatorului TV, care ar fi insultat religia lor.

Scriu ca „ar fi” pentru ca am aruncat un ochi pe inregistrarea acelei emisiuni si Radu Banciu a fost suficient de abil incat sa-si asigure o aparare solida, in eventualitatea unui proces civil. A folosit de mai multe ori cuvantul „rahat”, insa prima data a tradus din franceza o caricatura realizata de catre Charlie Hebdo, dupa care a spus „Acest rahat, indiferent ca este dulce sau acru sau amar…”. Desigur, va spune ca s-a referit la produsul de cofetarie. Poate si sa castige, si sa piarda, insa nu la un posbil proces vreau sa ma refer, ci la toata situatia.

Pe acel sef al musulmanilor din Romania, asa cum l-au prezentat televiziunile, l-am vazut pentru prima data zilele trecute, tot pe micul ecran, atunci cand a mers si s-a imbratisat cu un reprezentant al evreilor din tara noastra, in semn de sprijin fata de momentul dificil prin care trec acestia, prin care trece Franta. Foarte frumos gestul!

Nu doar ca s-a imbratisat cu el, dar a si condamnat actiunile teroristilor, lasandu-mi impresia ca este o persoana echilibrata. Oricat de echilibrat ar fi, atunci cand reporterita l-a intrebat, in franceza, daca este Charlie Hebdo, acesta a lasat sa se inteleaga ca nu cunoaste limba, dupa care, fiindu-i adresata intrebarea si in romana, a oferit un raspuns diplomat, ceva de genul ca este alaturi de toti cei care sufera in acele momente.

Nici nu avea cum sa dea un altfel de raspuns. Cum sa spuna ca-i Charlie Hebdo, cand era foarte clar ca nu-i cad prea bine acele caricaturi? Se vedea pe fata lui. Era evident ca-l doare pana si pe el, musulmanul ponderat.

Si atunci, daca tu vezi ca oamenilor astora nu le place un singur lucru, nici macar celor care nu-s teroristi, si anume sa razi de religia lor, sa faci misto de lucrurile lor sfinte, de ce mai rasucesti cutitul in rana? Este vorba despre o altfel de cultura, una care nu accepta sa-ti bati joc de religia acesteia. Am observat de nenumarate ori cum astfel de oameni sunt gata sa-si dea viata pentru ceea ce cred si sa-i mai ia si pe altii dupa ei.

Este ca si cum la noi l-ai injura pe un om de mama. Am vazut destui care te-ar lua la bataie pentru asa ceva, poate chiar nu ar mai tine cont de nimic.

Imi place sa glumesc, noi romanii fiind un popor destul de vesel si cu simtul umorului foarte bine dezvoltat, insa glumele le facem aici, intre noi, nu cu oameni care nu doresc sa auda lucruri pe care ei le considera cat se poate de rele, in legatura cu religia lor.

Poate ca problemele ar fi mult mai putine in aceasta lume, daca am intelege anumite lucruri si le-am respecta.

Revenind la Radu Banciu, am mai scris pe aici ca imi place de el, deoarece este un om destept, citit, si facea o pereche de senzatie cu Radu Naum, pe vremea cand cei doi comentau tururile cicliste ale lumii. Erau sarea si piperul unor astfel de competitii, alaturi de ceea ce ei numeau „cireasa din varful tortului”, datorita culorii tricourilor, aceasta fiind echipa din care facea parte si Marco Pantani.

Daca-l apreciez pentru faptul ca-i un om inteligent, nu inseamna ca trebuie sa fiu si de acord cu tot ceea ce afirma el. Nici nu sunt, cel putin cand vine vorba despre ceea ce am scris mai sus.

Inteleg, este vorba despre emisiune, despre audienta si asa mai departe, insa merge si fara jigniri. Chiar inainte sa plece de la SportRo, pe vremea cand ma mai uitam si eu la acea televiziune, tin minte ca i-a spus lui Stefan Beldie, mai in gluma, mai in serios, cum de a ajuns atat de repede moderator al unei emisiuni, fara sa merite acest lucru, fara sa fi dovedit nimic.

Acum are si el propria emisune, una la care tine mult. Mult prea mult. Ar putea sa faca show altfel, apeland la inteligenta pe care o are, nu la jigniri.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *