Realitatea bate filmul Nightcrawler (Pradator de noapte)

stiri violente

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Filmul Nightcrawler (Pradator de noapte) este despre un tip care se ocupa cu tot felul de infractiuni pentru a-si asigura existenta. Este genul acela care iti vorbeste frumos, care are un coeficient de inteligenta peste medie, caruia ii place sa fie foarte bine informat, poate si pentru a-i putea uimi pe cei din jur cu ale sale vaste cunostinte. Nu-i place sa fie contrazis, crede ca are intotdeauna dreptate, iar atunci cand lucrurile nu decurg asa cum vrea el, apeleaza la santaj sau devine violent. Este psihopatul care se considera domn.

Din intamplare, observa o echipa de cameramani independenti care filmeaza de aproape tot felul de evenimente tragice, cat mai violente, pentru a le vinde televiziunilor interesate. Astfel, incepe sa se ocupe si el cu asa ceva, doar ca, fiind psihopat, duce lucrurile mult prea departe.

Nightcrawler (Pradator de noapte) este un film de duzina, pe alocuri plicticos, care are o nota mult prea mare pe IMDb si pe care nu l-as mai vedea inca o data.

Cu toate ca nu-i vreun film care sa te dea pe spate, mi-a adus aminte de un documentar pe care l-am urmarit cu multi ani in urma. Nu mai stiu daca l-am vazut pe canalele TV de documentare, pe YouTube sau in alta parte, insa imi aduc aminte ca era vorba tot despre astfel de stiri violente, iar actiunea avea loc in Brazilia.

Acolo, exact ca in Nightcrawler, concurenta era la fel de mare pentru a ajunge primii la locul unde se petreceau evenimentele, chiar inaintea politiei, pentru a putea filma cat mai de aproape si a avea exclusivitate.

Unii au mers chiar mai departe decat in filmul Nightcrawler, si au inceput sa omoare oameni ai strazii, pentru a face rost de stiri violente. Din cate imi aduc aminte, aici era vorba chiar despre o televiziune, nu de jurnalisti independenti.

Totul a inceput sa bata la ochi, deoarece reporterii ajungeau mereu primii la locul faptei, inaintea politiei. Politistii au inceput sa se intrebe cum de ajung aia primii intotdeauna si asa au descoperit ceea ce se intampla in realitate. S-a lasat cu arestari si condamnari.

Tot in legatura cu acest subiect, al stirilor violente: in urma cu mai multi ani de zile, curios fiind, am discutat cu o firma care se ocupa cu vanzarea si cumpararea stirilor violente. Nu mai stiu daca era din Brazilia sau din SUA, insa imi aduc aminte ca persoana care mi-a raspuns la e-mail mi-a oferit destule detalii despre aceasta lume, inclusiv ca filmarile in care apar femei ucise, vand mai bine decat cele cu barbati. De parca vorbea despre niste castraveti, nu despre niste oameni. In fine, era vorba despre meseria persoanei respective. Din pacate, nu mai am acel e-mail, deoarece l-am sters.

Asta pentru a vedea ca Nightcrawler este doar o umbra a realitatii care ne inconjoara.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *