Recomandare film românesc: Domestic (2012)

Gheorghe Ifrim

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Domestic este o comedie cu accente dramatice, în regia lui Adrian Sitaru, care surprinde perfect familia românească, în toată splendoarea ei.

Toate acele discuţii interminabile, care, de cele mai multe ori, sunt lipsite de argumente logice şi se pot transforma foarte repede în ceartă, nelipsita bere care are un gust puternic şi amărui, făţărnicia, ipocrizia, în relaţiile cu persoanele din afara familiei, atunci când încercăm să părem cu totul atceva faţă de ceea ce suntem cu adevărat, priceperea în toate şi orice, drame familiale, necunoaşterea temeinică a limbii române, încercarea de a face pe şeful, cocoşul, familiei, bădărănisme şi mitocănisme peste măsură, sărăcie, viaţă grea, lipsa culturii, a educaţiei, care conduce înspre imposibilitatea de a te putea descurca aşa cum trebuie atunci când ai de a face cu situaţii care pot influenţa într-un mod cât se poate de negativ psihicul copilului tău şi aşa mai departe.

Domestic este un film despre România reală, nu aia pe care încercăm noi tot timpul să ne-o imaginăm. Este despre lucruri pe care deja le-ai mai văzut, dacă nu în familia ta, atunci pe la rude, prieteni, vecini. Şi nu discutăm despre exagerări, despre întâmplări care să fie prezentate într-un mod mult prea diferit faţă de cum sunt ele în realitate, pentru a le atribui un aer dramatic, ci despre situaţii pe care le cunoaştem cu toţii, unele pe care le-am mai văzut, am avut de ea face cu ele.

Domestic este un fel de râzi, însă nu este râsul tău, pentru că ştii foarte bine că dacă vezi acest film seara, a doua zi sunt şanse mari să ai de a face chiar tu cu România prezentată acolo.

Foto: Gheorghe Ifrim

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *