Recomandare film: The Purge – Noaptea judecăţii

sala cinema

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Dacă un regizor de top realizează un film cu actori mai puţin înzestraţi, de obicei, iese ceva acceptabil.

Dacă regizorul este mai puţin priceput şi pelicula beneficiază de actori celebri, aceştia pot îndulci filmul, însă nu îndeajuns de mult încât să iasă ceva memorabil.

Atunci când un mare regizor alege să colaboreze cu actori foarte buni, avem de a face cu o capodoperă.

Ei bine, “The Purge” (Epurarea) sau “Noaptea judecăţii”, aşa cum a fost interpretat pe la noi titlul original al filmului, nu are în spate nici vreun regizor mare, James DeMonaco fiind la începutul carierei, nici actori care să te impresioneze prin prestaţia lor şi nici măcar un buget care să-ţi dea speranţa unor efecte speciale decente, ţinând cont de sumele imense care se investesc pe la americani pentru a realiza ceva bun.

Nu pentru cele scrise mai sus doresc să vă recomand filmul, ci datorită faptului că ideea pe care a fost construit acesta îţi stârneşte curiozitatea prin unicitatea ei.

În America unui viitor nu foarte îndepărtat, autorităţile au reuşit să micşoreze semnificativ rata infracţionalităţii prin decizia de a le permite cetăţenilor acestei ţări să facă tot ceea ce doresc, timp de 12 ore pe an, fără a răspunde din punct de vedere legal.

Te-a supărat vecinul şi vrei să-l pedepseşti? Vrei să-ţi vizitezi profesorii frustraţi din liceu, cei care te nedreptăţeau? Vrei să dai vreo spargere în linişte, ştiind că nimeni nu va răspunde la numerele de urgenţă?

Totul este posibil în cele 12 ore de epurare, însă trebuie să-ţi păzeşti şi tu spatele, pentru că sunt şanse mari să vină după tine cei pe care i-ai enervat de-a lungul timpului.

Oricât de îngrozitoare şi de nedorit este această idee, ea face filmul interesant tocmai pentru că poate fi explicată logic. Te-ai gândi că în S.U.A zilelor noastre rata criminalităţii este foarte scăzută, deoarece au legi aspre, pedeapsa cu moartea şi poliţişti care rezolva, uneori, destul de brutal lucrurile. Nici vorbă de aşa ceva! Realitatea ne-a demonstrat că violenţa atrage şi mai multă violenţă, însă dacă-l laşi pe om să facă ceea ce doreşte, să refuleze, acesta se va linişti într-un final.

Foto: Roey Ahram

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *