Reusim singuri sau trebuie sa apelam la ajutorul altora?

Reusim singuri sau trebuie sa apelam la ajutorul altora

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Credem doar in noi si in puterile noastre sau credem si in altii, in speram ca acolo unde sunt mai multi, totul este realizat mult mai repede, deoarece acel ajutor chiar iti trebuie?

Cred ca sunt situatii si situatii. In unele situatii, este foarte bine sa rezolvi tu toate treburile singur. Daca te pricepi foarte bine la un domeniu, nu este bine sa-i lasi pe altii sa faca treaba ta, pentru ca ei nu stiu sa o realizeze la fel de bine ca tine si pot face mai mult rau decat bine. Sunt astfel de situatii, inclusiv in viata sentimentala, cat trebuie sa te descurci singur, sa iei decizii singur, pentru ca altii ar face mai mult rau, chiar daca ei sunt plini de intentii bune.

Sunt astfel de cazuri, cand tu trebuie sa crezi in tine, sa crezi ca poti si sa incerci sa rezolvi problemele singur, fara a apela la ajutorul altora, asta doar daca esti cat se poate de sigur ca poti face acest lucru, dupa ce ai jucat lucrurile foarte bine. In alte cazuri, este bine sa apelezi la ajutorul celorlalti, pentru ca unde sunt mai multi, creste si puterea. Nu doar puterea fizica, ci si cea mentala. Mai multi, poti judeca mai bine un lucru, sau mai rau. Nimeni nu poate sa-si garanteze ca daca iei singur deciziile, acestea vor fi cele mai bune si nimeni nu poate sa-ti garanteze ca daca iei deciziile impreuna cu altii, acestea vor fi intotdeauna pozitive si vor conduce catre rezolvarea enigmelor.

Nimic nu este sigur in aceasta viata, este primul lucru pe care il invatam. Nu te poti baza pe nimic, nici macar pe ziua de maine, asa ca nu ai cum sa-ti dai seama precis cum este mai bine sa procedezi intr-o anumita situatie, putand doar sa ghicesti mai mult, datorita experientei pe care ai capatat-o in timp. La fel cum este bine sa te increzi doar in fortele tale, la fel este bine, cu alte ocazii, sa apelezi la cei din jurul tau.

Nu suntem singuri in aceasta lume, nu putem sa luam mereu doar noi deciziile, pentru ca ajungem sa devenim niste tirani ai propriei fiinte si a celor din jurul nostru. Trebuie sa avem flexibilitatea de a decide cand este timpul sa lucram singuri, cand trebuie sa apelam la altii, indiferent de ceea ce inseamna respectiva munca. Indiferent daca este vorba despre o munca reala, fizica, sau despre o munca psihica.

Doar noi ne putem da seama cand trebuie sa procedam intr-un fel sau in alt fel, suportand consecintele, evident. Pentru orice fapta a noastra, exista consecinte, unele bune, iar altele mai putin bune. Ideea este ca, indiferent de ceea ce facem, va exista o reactie. Reactia depinde si ea de atat de multi factori, de felul in care privesc altii lucrurile, incat nu poti spune cu siguranta ca daca ai facut un lucru cat se poate de pozitiv, reactiile vor fi si ele doar pozitive.

Unii oameni sunt condusi de tot felul de interese, mai mici sau mai mari, asa ca nu trebuie sa te raportezi la cei pe care ii vezi tu ca nu sunt in stare sa judece corect situatiile.

La final, va spun doar ca trebuie sa fim cu totii niste persoane echilibrate, care sa nu aleaga doar intr-o singura parte, ci sa priveasca intotdeauna catre mai multe cai si sa incercam sa o alegem mereu pe cea pe care noi o consideram ca fiind corecta. Ce va urma, nu stim cu siguranta, indiferent de decizia noastra.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *