Review BluBoo D1 – Un smartphone ieftin, sincer si fara mari pretentii

Un review sincer, al telefonului BluBoo D1, asa cum este si acest smartphone, la cei 360 de lei platiti pe el. Nu voi intra foarte tare in specificatii tehnice, deoarece sunt alte site-uri dedicate acestor lucruri, ci discutam despre cum se comporta BluBoo D1 in viata de zi cu zi si la ce sa te astepti de la el.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Un lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere, daca ati cumparat un telefon BluBoo D1 si nu reusiti sa-l porniti: acest smartphone vine cu bateria deja introdusa in el, insa cu un scotch pe contactele bateriei, normal, pentru a nu se intampla ceva nedorit. Asta inseamna ca trebuie sa-l desfaceti si sa scoateti acel abtibild de pe baterie. Este prima data cand vad ca se procedeaza asa, cei mai multi producatori de telefoane care au baterii detasabile, preferand sa le puna separat in cutie. Este bine si asa, ca nu risti sa-ti fie pierduta bateria, din greseala.

Plusuri smartphone BluBoo D1:

– ecran edge, de la Samsung. Daca ar fi sa ma intrebe cineva care este cel mai mare plus al telefonului BluBoo D1, i-as raspunde imediat ca-i ecranul edge, fabricat de Samsung. Se vede bine si se misca excelent. Extrem de capacitiv, sensibil la orice atingere.

– LED-ul mare, colorat, care-si schimba culoarea in functie de stare. Copilului din mine ii place tare mult LED-ul mare, care-si schimba culoarea in functie de notificari, daca-l pui la incarcat si asa mai departe.

review bluboo d1 leduri

– cele doua camere de pe spate, de 8 si 2 megapixeli, care fotografiaza in acelasi timp si realizeaza poze la calitate decenta. Cu toate astea, trebuie sa-i intrebam pe cei de la BluBoo ce au fumat cand au scris ca D1 face poze la calitate de DSLR.

Puteti vedea mai jos o poza realizata cu BluBoo D1, ieri, in amfiteatrul de langa Oraselul Copiilor. Poza este comprimata la 75%.

review bluboo d1 cum face poza

– senzor amprenta rapid, pe care il poti folosi, printre altele, pentru a face repede captura de ecran.

– 2GB de RAM. Nu ai ce face in ziua de astazi cu un Android fara root, daca nu ai cel putin 2GB de RAM. Pentru ca aplicatii multe de la Android si aplicatii instalate de tine = no RAM.

– Android 7.0 Nougat. Vine cu penultima versiune de Android.

– bateria tine in jur de 7 ore, daca stai pe el non-stop.

Minusuri telefon BluBoo D1:

– procesor grafic neasteptat de slabut. Mali-400 MP2 stie doar video 720p. L-am dus pe Twitch, deoarece stiti ca YouTube nu iti permite o rezolutie mai mare decat cea nativa a telefonului, si l-am incercat cu 1080p la 60fps. Nu poate, nici macar 720p la 60 fps. L-am dus pe YouTube, unde calitatea video este mai comprimata si se chinuie pe 720p la 60fps. Asta inseamna ca puteti urmari video doar la calitatea HD si 30 de cadre pe secunda. Chiar daca ecranul nu poate mai mult de 720p, intotdeauna este recomandat sa urmariti un videoclip la calitatea nativa a acestuia, doarece se va vedea mult mai bine.

In jocuri, se descurca decent, atata vreme cat nu il pui sa inregistreze in acelasi timp. Am instalat Mobizen, pentru a face un scurt gameplay. L-am setat la 720p, 4Mbps si fps-uri automate si m-am jucat Traffic Rider, insa calitatea inregistrarii este una slaba, cu 12 cadre pe secunda. Asta inseamna ca nu puteti face gameplay-uri cu BluBoo D1.

review bluboo d1 cum merge in jocuri

Prin comparatie, un telefon Allview, care a costat cu doar 90 de lei mai mult decat BluBoo D1 si care are ca procesor grafic Mali-T720, poate fara probleme video pe Twitch la 1080p si 60fps si poate inregistra jocuri la cel putin 30fps, folosind tot Mobizen.

– este gros si greu. Cica ar folosi si niste aluminiu pe acolo, deci nu-ti lasa impresia de plastic ieftin, insa tot greu si gros este si nu arata precum un smartphone modern, in opinia mea.

– modem Wi-Fi dezamagitor de slab. In aceeasi camera cu routerul wireless, se poate conecta in DD-WRT doar pe HT20, nu pe HT40. Asta inseamna un maxim de 72 de Mbps, care in realitate se traduce in jur de 40 Mbps viteza de upload si download.

– difuzor cu sunet care pe mine nu ma multumeste. Calitatea sunetului este una slaba, nici puterea acestuia nefiind prea mare. Facand o comparatie intre acesta si al meu Allview X2 Soul Lite, care a costat cu 90 de lei mai mult decat BluBoo D1, X2 are sunet certificat dts si desi nu se aude mai tare, calitatea audio este net superioara.

– cablu incarcator scurt si care pare ieftin, de slaba calitate. Asta se intampla cu foarte multe telefoane, nu doar cu BluBoo D1. Cablurile parca devin din ce in ce mai scurte, cuprul fiind scump. Vom ajunge sa nu mai existe cablu deloc, ci sa-l bagi direct in priza. Si nu ma refer la incarcare wireless.

– cutia arata ieftin si contine telefonul, bateria si incarcatorul, precum si un manual care in fiecare limba are doar cateva pagini, total neajutatoare. M-am uitat pe YouTube cum sa-l desfac si habar nu aveam ca bateria deja bagata in telefon are un scotch pe ea, pentru a preveni un eventual scurt-circuit. Era misto sa-ti spuna cineva lucrurile astea, deoarece i-am dat telefonul nepotelului meu chiar de ziua lui, fiind cu totii usor ametiti si neintelegand de ce nu porneste telefonul.

Una peste alta, BluBoo D1 este un telefon pe care sa-l folositi la browsing pe Internet, la convorbiri pe WhatsUp si un joc nu prea solicitant, din cand in cand.

BluBoo D1 este un telefon sincer, adica un fel de cat dai pe el, atat face. Nu te minte, nu vine cu probleme tehnice, raspunde prompt la comenzi, nu laguieste pe lucruri normale ale unui smartphone, atat timp cat nu ai pretentii exagerate de la el.

Sper sa va fie de folos acest review, in cazul in care doriti sa achizitionati un astfel de aparat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *