Rezumat Aalborg – Steaua Bucuresti: 1-0

pa europa league

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Aalborg – Steaua Bucuresti: 1-0 si Steaua paraseste aceasta editie de Europa League, inaintea disputarii ultimului meci. Nu, nu cred in sansele teoretice ale Stelei de a se mai califica in primavara europeana.

Principalul vinovat pentru pierderea acestei calificari, asa cum scriu de atat de mult timp despre el, este Constantin Galca, care pe langa faptul ca nu pare sa se priceapa la meseria lui, nici macar nu are noroc. Steaua are jucatori buni, insa nu are antrenor. Lucrul asta s-a vazut si astazi, fiindca Steaua si-a dominat adversarul prin tehnicitate, insa a avut grija Galca sa faca niste schimbari cel putin ciudate pentru orice om care a vazut minim o partida de fotbal in viata lui.

Daca la 0-0, in repriza a doua, tu il scoti pe Bourceanu de pe teren si il bagi pe Breeveld, care este un jucator lent, pierzand mijlocul terenului si punand presiune pe fundasi, inseamna ca vezi jocul diferit rau fata de cum este el in realitate. Atunci cand ai astfel de ganduri ciudate, fotbalul te pedepseste.

Golul danezilor a plecat de la faptul ca Varela, un jucator de valoare, care-mi place, a trimis balonul in afara terenului, atunci cand nu se impunea asa ceva si i-a adus pe cei de la Aalborg langa careul Stelei. Mai departe, Papp nu reuseste sa ajunga la minge, fiindca aluneca, si Thomas Enevoldsen inscrie singurul gol al partidei, in minutul 72, la 7 minute de la intrarea lui Breeveld pe teren.

Care-i raspunsul lui Galca, dupa primirea golului?

Il scoate de pe teren pe Tanase, unul dintre cei mai buni oameni ai meciului, care inca mai putea, desi alergase mult, si pe fata caruia se putea citi mirarea unei schimbari pe care nici el nu o intelegea. De fapt, cred ca doar Galca stie cum face schimbarile, fiindca inlocuirile lui nu au absolut nici o logica.

Steaua nu a pierdut aceasta calificare pentru ca a ratat Keseru de multe ori, fiindca el macar a incercat sa inscrie, ci din cauza faptului ca Galca este antrenorul echipei. Cu orice alt antrenor care avea un minim de experienta si pricepere, Steaua defila in grupa ei.

Cel mai rau sunt suparat pentru ca Steaua are destui jucatori buni, care au aratat si astazi ca sunt cu mult peste cei ai formatiei Aalborg, mai ales in ceea ce priveste tehnica pe care o au, valoarea individuala a acestora, insa atunci cand dirijorul nu este priceput, nici orchestra nu ridica oamenii in picioare la sfarsitul spectacolului.

Singurul lucru bun al acestei partide, daca poate fi vorba despre ceva pozitiv atunci cand pierzi un meci, a fost arbitrajul. Nemtii au arbitrat nemteste, impecabil. De mult timp nu am mai vazut un arbitraj atat de bun, precis si corect, asa ca trebuie sa-i enumar pe cei trei arbitri, deoarece atat centralul, cat si asistentii, au fost la inaltime: Felix Zwayer la centru, impreuna cu asistentii Guido Kleve si Markus Hacker.

Imi pare foarte rau ca Steaua nu merge mai departe, pentru ca ar fi meritat sa se intample acest lucru, cel putin din punctul de vedere al unor jucatori valorosi pe care ii are in acest moment echipa si de care ar putea sa se desparta pana la urmatoarea editie a cupelor europene.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *