Rezumat Ajax Amsterdam – Barcelona: 0-2

neymar ajax barcelona

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Meciul dintre Ajax Amsterdam si Barcelona a fost unul demn de Liga Campionilor, deoarece ambele echipe au jucat deschis, acest lucru conducand inspre un fotbal de buna calitate si spectacol. Nu am mai vazut de mult un meci atat de bun, de disputat, cu faze la ambele porti.

Am fost cu atat mai mult incantat de aceasta partida excelenta, cu cat vazusem ieri exact opusul ei, in meciul dintre Real Madrid si Liverpool, acolo unde “cormoranii” s-au bagat cu fundul in poarta si au omorat spectacolul. Real Madrid a jucat foarte bine si a incercat sa faca show, insa este greu atunci cand cealalta echipa nu doreste sa joace mai nimic. Parca Liverpool nu practica un astfel de fotbal. Inainte, iesea la joc si se batea cu orice adversar. Nu o sa inteleg niciodata de ce unele echipe joaca astfel. Infrangerea este tot infangere, indiferent daca discutam despre 1-0 sau 3-0. Le este frica sa nu fie umilite? Nu doresc sa-si strice golaverajul?

Daca la Real Madrid – Liverpool a fost plictiseala totala, bine ca m-am uitat la Ajax Amsterdam – Barcelona si am putut sa-mi mai clatesc ochii, avand parte de fotbal de calitate.

Cu toate ca jocul a fost la inaltime, ambele echipe avand sanse mari de gol, au existat si cateva lucruri care nu mi-au placut.

Primul gol al Barcelonei a venit dupa o faza cand un jucator al olandezilor era cazut in careul catalanilor, insa nici acestia nu au trimis balonul in afara terenului, plecand pe contraatac, nici arbitrul partidei, Pedro Proenca, nu a oprit jocul.

Asa ceva nu se face. Barcelona nu avea nevoie de o astfel de faza, mai ales ca nu s-a pus absolut nici o clipa problema echipei castigatoare, chiar daca Ajax Amsterdam s-a zbatut mult si a avut niste ocazii mari de a inscrie. A fost lipsa evidenta de fair-play, sanctionata de catre tribune.

In plus, centralul a luat unele decizii in favoarea Barcelonei. Repet, Barcelona chiar nu avea nevoie de asa ceva, pentru ca a fost clar echipa mai buna, mai tehnica si cu toate ocaziile celor de la Ajax, nu s-a pus nici un moment problema invingatoarei.

Acestea au fost problemele care au umbrit un pic o partida mult prea frumoasa pentru a avea nevoie de ele.

Foto: UEFA

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *