Rezumat Aktobe – Steaua: 2-2

stadion steaua peluza nord

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Preliminariile Ligii Campionilor:

Aktobe – Steaua: 2-2

Steaua pierde victoria printre degete, însă obţine un egal cu două goluri înscrise în deplasare şi returul de la Bucureşti, de miercurea viitoare (6.08.2014 – ProTv) reprezintă o simplă formalitate pentru echipa noastră. Aktobe nu a arătat nimic, în afară de un fotbal agresiv şi nu în sensul bun al cuvântului.

Prima repriză a început cu Steaua încercând să construiască, însă atacurile formaţiei noastre s-au lovit de multe ori de apărarea om la om a kazahilor, jucătorii lui Aktobe faultând de multe ori, fără ca arbitrul turc, Huseyin Gocek să ia vreo măsură.

Jocul zbuciumat al lui Aktobe şi-a pus amprenta asupra jucătorilor săi, fiindcă în minutul 36 kazahii au căzut din punct de vedere fizic. Primul gol al Stelei a venit după ce Alexandru Chipciu a şutat înspre poarta lui Sidelnikov, portarul kazah a respins greşit mingea, Claudiu Keserü a fost pe fază şi a înscris, iar prima parte a meciului s-a încheiat în avantajul Stelei.

La începutul celei de-a doua reprize am văzut un Aktobe debusolat, însă steliştii nu au ştiut să profite de slăbiciunea fizică şi psihică a jucătorilor formaţiei din Kazahstan. Ba mai mult, Steaua a fost egalată în minutul 58, la o bâlbâiala în careu, autorul golului fiind Korobkin.

Steaua a revenit în avantaj, prin şutul lui Andrei Prepeliţă, din minutul 79, care a fost deviat norocos în poartă, de către un jucător al lui Aktobe. Echipa din Kazahstan a reuşit să restabilească egalitatea, în minutul 88, prin Arzumanyan, iar acesta a fost şi scorul final al întâlnirii, 2-2.

În legătură cu această partidă sunt trei lucruri importante pe care vreau să le punctez:

1. Aktobe este o echipă slabă, care nu a arătat nimic pozitiv în această seară. Zero tehnicitate, zero fotbal. Exact ceea ce v-am scris şi atunci când încercam să ghicesc deznodământul acestei întâlniri. O formaţie slabă, însă incomodă, care faultează des, care încearcă să vină non-stop peste adversar, deşi realizările parcă apar mai mult din întâmplare.

2. Arbitrul turc, Huseyin Gocek, a arbitrat extrem de prost, cel puţin prima repriză. A decis fazele cu dublă măsură. La cea mai mică atingere, atunci când jucătorii lui Aktobe se aruncau pe jos, era fault. De cealaltă parte, jucătorii Stelei au fost faultaţi în repetate rânduri, însă au existat cazuri când nici nu a băgat în seama respectivele intrări dure ale kazahilor. Dacă adunăm asta, împreună cu faptul că televiziunea care a transmis acest meci, nu ne arăta niciodată reluările fazelor când steliştii erau faultaţi, tabloul este complet.

3. Costel Gâlcă mă convinge din ce în ce mai mult că nu este un antrenor de Steaua. Echipa noastră are nişte jucători extrem de valoroşi, însă dacă nu ştii cum să-i aşezi, dacă nu ştii ce să le zici, dacă nu ştii să faci schimbările când trebuie, atunci poate este cazul să te dai la o parte şi să-l laşi pe altul care are mai multă experienţă decât tine.

Dacă Steaua forţa atunci când trebuia, în momentele când Aktobe a arătat că a cedat din punct de vedere fizic şi psihic, pleca din Kazahstan cu o victorie la scor. Dacă Gâlcă ar face schimbările mai devreme şi într-un mod inspirat, exact aşa cum se întâmplă cu Laurenţiu Reghecampf, Steaua câştiga astăzi fără probleme.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *