Rezumat CS Universitatea Craiova – Steaua Bucuresti: 0-1

steaua national arena

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Chiar daca va scriam eu ieri ca aceasta “CS Universitatea Craiova” nu este tocmai adevarata, vechea si glorioasa echipa a Craiovei, lumea s-a adunat in numar mare pe stadionul “Ion Oblemenco” in ideea de a cinsti cum se cuvine arena sportiva care poarta atat de multe amintiri frumoase si care va fi demolata dupa acest ultim joc, pentru a face loc unei constructii moderne.

A fost un adevarat spectacol inainte de inceperea partidei, cu multe artificii si oameni fericiti, semn ca fotbalul nu a fost uitat de catre olteni, acesta fiind in continuare la fel de iubit prin acele locuri.

Cu toate ca Steaua a mers la Craiova cu toti fotbalistii pe care ii avea in acel moment valizi, a preferat sa inceapa jocul cu multe rezerve, desi eu ieri scriam ca pare sa ia in serios, in sfarsit, si Cupa Romaniei, asteptandu-ma sa foloseasca toti titularii pe care ii are la dispozitie. Din pacate, ceea ce gandesc eu, in calitate de suporter, se pare ca difera de planurile conducatorilor Stelei. Chiar si asa, Steaua a dominat clar prima repriza, prin pase, tehnica, valoare, aratand ca are multi jucatori buni, printre cei care nu evolueaza, de obicei, in prima echipa.

De cealalta parte, Universitatea Craiova a jucat ambitios, jucatorii acesteia fiind impinsi de la spate de frumosul public din Banie.

In cea de a doua repriza, lucrurile s-au mai echilibrat, jucatorii Stelei lasand impresia ca nu mai doresc sa depuna atat de mult efort, precum o facusera in prima parte a intalnirii. Astfel, Universitatea Craiova a avut cateva momente cand a dominat jocul, in urma evolutiei ceva mai bune decat in prima repriza.

Acum vine momentul cand, din pacate, iar trebuie sa vorbesc despre arbitraj, desi nu-mi face niciodata placere sa aduc acest subiect in discutie, deoarece fotbalul ar trebui sa fie despre reusitele fotbalistilor, nu despre greselile arbitrilor. Greseli grave, care au stricat un spectacol frumos si au furat bucuria oamenilor.

Oricat de stelist sunt eu, imi place sa cred despre mine ca sunt o persoana corecta, atat cat poate fi de corect un om, iar acest lucru ma obliga sa scriu ca lovitura de la 11 metri, dictata de catre centralul Alexandru Tudor in favoarea Stelei, a fost acordata in mod complet eronat. Acela nu a fost penalty niciodata!

Pe Alexandru Tudor nu l-am banuit vreodata ca ar fi un arbitru murdar, insa asta nu inseamna neaparat ca este un arbitru bun. L-am observat de mai multe ori cum cedeaza sub presiunea publicului, indiferent ca a fost cel din Ghencea, Giulesti si asa mai departe, luand decizii multe in favoarea echipelor gazda.

Ieri a gresit grav impotriva Craiovei, dupa cum am scris mai sus, influentand soarta partidei, dar si impotriva Stelei. In timp ce Steaua a primit multe cartonase galbene, in mod meritat, jucatorii Universitatii Craiova nu au fost avertizati nici macar o singura data, chiar daca au avut unele intrari foarte dure, unde se impunea aratarea unui avertisment, dupa care mai si protestau. Nici macar un cartonas galben! Asa ceva!

Alexandru Tudor a scapat jocul din mana, l-a facut varza, cum se spune, tocmai din cauza faptului ca este un arbitru slab, care nu-si poate controla emotiile.

Si astfel, ceea ce trebuia sa fie un spectacol fotbalistic, s-a transformat intr-un grotesc “one-man show”.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *