Rezumat Danemarca-Romania: 1-1. Cosmin Contra are stofa de mare antrenor

In sfarsit am vazut altceva si nu ma refer la faptul ca Romania a reusit acest scor de egalitate in Danemarca, ci in legatura cu jocul practicat de ai nostri, care ma face sa cred ca antrenorul Cosmin Contra chiar este antrenor.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

rezumat romania danemarca Cosmin Contra are stofa de mare antrenor

Cand joaca Romania, ne adunam cu mic si mare sa ne uitam la ai nostri, asa ca in momentul in care in a doua repriza comentatorul TVR a spus ca el nu vede nici un fel de diferenta intre jocul aratat de formatia antrenata de Cosmin Contra si cea din ultimul meci al lui Daum pe banca, am zis imediat: Ce ofticos! Asta o avea ceva cu el.

Doar orb sa fii sa nu vezi ca echipa noastra de fotbal joaca altceva cu noul antrenor, ceva mult mai placut, mult mai bun, cu o selectie pana acum realizata intr-un mod mai apropiat de realitate, mai corect.

Si daca pierdeam, tot acesta era in mare articolul, tot Contra avea stofa de mare antrenor. Cu Daum nu am vazut nimic, indiferent ca l-am sustinut de la inceput si l-as fi sustinut in continuare, daca mi-ar fi dat motive. Nu mi-a dat. Am jucat mai slab cu el decat cu Iordanescu, in ultimul mandat al tehnicianului roman. Si e dificil sa realizezi asa ceva.

Contra, cu toate iesirile sale, pentru ca traieste momentul, da dovada ca-si stie meseria. Pe langa faptul ca a fost un jucator mai mult decat decent, pare sa fie si un antrenor cel putin la fel de priceput.

Romania a jucat bine, mai ales in prima repriza. In a doua, s-a vazut mult jucatorul in minus, dupa eliminarea lui Ganea, care nici nu a evoluat stralucit azi, atat in aparare, cat si in atac, dupa ce si Budescu a iesit de pe teren. Am fost mai obositi, mai putin incisivi, insa tot am reusit sa egalam, prin Deac, in minutul 88, dupa ce fusesem condusi de catre danezi, ce au beneficiat de un penalty acordat corect, atunci cand Eriksen a reusit sa deschida scorul.

Daca lovitura de la 11 metri a fost acordata corect, arbitrul german Deniz Aytekin ne-a ciupit tot meciul. Absolut tot meciul ne-a arbitrat pe noi intr-un fel, iar pe danezi in alt mod.

In timp ce Budescu a primit imediat avertisment pentru ca a protestat, indreptatit, la un fault neacordat, nu la fel s-a intamplat atunci cand un danez a fost foarte vehement in limbaj la adresa unuia dintre tusieri, inclusiv a gesticulat inspre acesta, in semn ca nu ar vedea bine.

In plus, in timp ce noi am vazut “galbene” pentru tot ceea ce am facut, jucatorul Yussuf Poulsen a lovit de doua ori cu cotul, a mai facut si hent in alta faza, scapand fara avertisement. Cam asa ne-a arbitrat domnul respectiv tot meciul.

Un arbitraj cu iz de rahat turcesc.

Pe langa arbitrajul aplicat in mod diferit, mai avem si noi un Chiriches care nu prea mai joaca nimic de mult timp, insa este chemat la nationala Romaniei de fiecara data. Nici macar nu ne mai incanta cu iesirile alea frumoase, cand reusea sa bage spaima in apararile adversarilor, ci s-a plafonat din ce in ce mai rau de cand s-a transferat in afara.

El a jucat rau si Ganea junior la fel.

Budescu a fost destul de sters astazi, insa ne-a incantat prin evolutia sa in meciul cu Kazahstan. Glezna foarte fina, exact pe sufletul meu. Din pacate, cred ca in momentul acesta Budescu este deja pe modul “stoc epuizat” si cred ca se va transfera destul de repede in strainatate.

In afara de cei care au evoluat mai slab, insa care au despus si ei efort in incercarea de a obtine aceasta remiza, trebuie felicitati cam toti ceilalti fotbalisti romani. Personal, nu-mi place jucatorul Hoban, insa ne-a cam salvat de un gol astazi.

Trebuie felicitat, mai ales, antrenorul Cosmin Contra, care a stiut, cu mici exceptii, sa incropeasca o echipa ce s-a batut de la egal la egal cu o formatie a Danemarcei, care cel putin pe hartie sta mai bine decat noi.

Viitorul ar trebui sa sune bine, daca nu ne comportam romaneste si nu incepem sa ne certam intre noi, sa stricam totul, atunci cand lucrurile dau semne de revenire.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *