Romania – Irlanda de Nord a insemnat un joc placut ochiului, despre care pot spune ca a fost controlat in totalitate de catre echipa noastra. Aceasta dominare a jucatorilor romani a venit ca urmare a faptului ca au fost mai tehnici decat nord-irlandezii, cei din urma aratand doar forta, folosita de multe ori nu tocmai regulamentar.
Nu am stat nici macar o clipa cu frica faptului ca vom fi invinsi, insa nici nu ma gandeam ca vom invinge, asta pentru ca am ratat mult prea mult, din situatii cat se poate de clare.
Pana la urma, ne-au scos cele doua goluri ale lui Paul Papp, din minutele 74 si 79. La primul am crezut ca va trage pe langa, atat de tare si cu sete a lovit balonul. Cel de-al doilea gol a fost inscris cu capul, dupa o centrare excelenta a magicianului Lucian Sanmartean.
Discutand despre cei mai buni oameni ai partidei, cap de lista este, evident, Lucian Sanmartean. Daca in meciurile trecute a mai gresit niste pase, pe care le-am vazut pentru ca nu a evoluat tocmai asa cum ne-a obisnuit, si de data aceasta parca a mai trimis aiurea cateva, insa este vorba doar despre un simplu “parca”, pentru ca nu le-am mai observat prea bine, datorita faptului ca Sanmartean a fost magnific. Mi-a incantat sufletul cu niste driblinguri cum doar el stie sa faca. Chiar si pe nord-irlandezi i-a fermecat, pentru ca au procedat exact ca echipa Concordia Chiajna, in ultima etapa din campionat, atunci cand jucatorii acesteia refuzau sa-l atace pe Lucian Sanmartean, iar comentatorii partidei afirmau ca este vorba despre respect. Cred, mai degraba, ca discutam despre cum nu iti mai arde sa ataci un astfel de jucator nemaipomenit, pentru a nu te face de ras.
Alaturi de Sanmartean, a jucat foarte bine si Vlad Chiriches, nefacand nici macar o greseala in aparare si iesind de multe ori cu mingea la picior, asa cum ne-a obisnuit pe timpul cand evolua la Steaua. Evident, discutam despre trei jucatori remarcati in aceasta partida, pentru ca nu ai cum sa nu-l incluzi aici si pe cel care a inscris cele doua goluri, Paul Papp.
De cealalta parte, jucatorii slabi ai acestei intalniri, au fost: Mihai Pintilii, Gabriel Torje si Alexandru Maxim. Mihai Pintilii a gresit enorm de multe pase, Gabriel Torje a pierdut multe baloane sau le-a centrat direct in adversari, nici macar in aparare nefacand mare lucru, ceea ce a pus presiune pe Paul Papp, iar Alexandru Maxim a parut ca nici nu exista pe teren, desi l-a inlocuit pe Tanase in minutul 58, fiind un fel de avatar al lui Torje. Pe cealalta banda, nu au fost probleme atat timp cat Tanase si Rat au evoluat impreuna.
Tanase a jucat destul de bine, chiar daca pe la inceputul celei de-a doua reprize, comentatorii spuneau ca nu prea a facut nimic in prima. Au uitat, probabil, ca Tanase a pus o centrare perfecta, de gol, in prima repriza, atunci cand Stancu nu a reusit sa-l invinga pe portar. Nu-i nimic, lumea mai uita, mai ales ca atunci cand este vorba despre Dodel, toti sunt obisnuiti sa-l injure. In plus, Tanase a jucat foarte sigur in aparare, punand pase bune si gresind una sau doua.
Tot in aparare s-a si accidentat, pentru ca pune osul la bataie, spre deosebire de altii. Sper sa nu fie nimic grav, desi parea ceva serios, pentru ca si Steaua are nevoie de el.
Nu l-am inclus pe Bogdan Stancu in categoria celor care au jucat slab, pentru ca omul s-a zbatut, macar a incercat. Chiar daca am murit atunci cand am vazut ca Sanmartean a driblat toata echipa Irlandei de Nord, dupa care i-a pasat in fata portii lui Bogdan Stancu, iar acesta a ratat incredibil, repet, macar a fost acolo, a incercat. La fel si Chipciu, care alearga mult, dar greseste pase de cativa metri.
Despre Irlanda de Nord nu prea am ce sa scriu, in afara de: forta bruta si tras de timp. Atat.
Arbitrul a fost unul care imi lasa impresia ca le cam permite acel joc dur nord-irlandezilor, insa atunci cand am vazut ca nu a dat penalty pentru o intrare imprudenta a lui Rat, cand putea sa faca acest lucru, mi-am dat seama ca nu este impotriva noastra. De asemenea, am avut si noi o lovitura de la 11 metri, mult mai evidenta, atunci cand Sanmartean a fost faultat in careu, insa nici acolo nu a acordat nimic. Asta inseamna ca suedezul Jonas Eriksson a arbitrat normal, cu greselile de rigoare, fiindca nu am vazut vreo intentia evidenta de a avantaja clar una dintre echipe.
Una peste alta, am vazut un meci destul de animat, care s-a terminat bine pentru noi, mai ales ca ne plaseaza pe primul loc al grupei din care facem parte, cu zece puncte, cu unul mai mult decat adversarii nostri de astazi si trei fata de Ungaria.