Rezumat Steaua – Ludogoreţ: 1-0

Steaua Cupa Campionilor Sevilia

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Steaua a câştigat manşa tur a play-off-ului Ligii Campionilor, aşa cum am pronosticat, la o diferenţă minimă, de un singur gol, în faţa bulgarilor de la Ludogoreţ Razgrad.

După tragerea la sorţi, am urmărit ceva faze ale bulgarilor şi nu m-au impresionat cu nimic, aşa că mă gândeam că va fi un meci destul de uşor, însă nu a fost să fie.

Imediat după ce am aflat că jucătorul meu preferat, Cristian “Dodel” Tănase, nu va evolua, m-am gândit că jocul va fi unul un pic mai greu, dar tot îi vom bate la scor pe cei de la Ludogoreţ. Realitatea din teren a fost cu totul diferită faţă de felul în care mi-am imaginat eu evoluţia jocului, fiindcă bulgarii nu sunt nici pe departe un echipă slabă.

Ludogoreţ arată ca o echipă închegată, care pare să joace de mult timp împreună, iar jucătorii se înţeleg atât de bine între ei şi sunt aşezaţi aşa cum trebuie pe teren, încât nu prea îţi lasă spaţii pe unde să-ţi porţi atacurile. Se cunoaşte faptul că patronul lor este miliardar în euro şi investeşte puternic în echipă.

Dacă mai pui la socoteală şi faptul că au câţiva jucători foarte tehnici, care i-au dat de câteva ori mingea printre picioare absentului Latovlevici, îţi dai seama că bulgarii au o echipă destul de bună, incomodă, cu mult peste ceea ce întâlneşte Steaua în campionatul din ţara noastră.

Steaua nu a jucat rău astăzi, cu toate că au fost câţiva fotbalişti în echipa noastră care păreau din alt film, însă a dat şi peste un adversar extrem de tare, probabil mai tare chiar au crezut chiar şi cei din staff-ul formaţiei noastre.

Echipa noastră a beneficiat de marele noroc de a avea pe teren un fotbalist atât de tehnic, talentat şi muncitor, precum Lucian Sânmărtean, cel care a făcut ceea ce a vrut el cu jucătorii lui Ludogoreţ. Lucian Sânmărtean a obţinut şi lovitura de la 11 metri, din minutul 33 al primei reprize, care a fost ratată de către Alexandru Chipciu.

Tot Alexandru Chipciu a fost cel care înscris singurul gol al partidei, în minutul 88 şi a arătat că are un psihic tare, ambiţie şi dorinţa de a-şi răscumpăra greşelile. Din păcate, Alexandru Chipciu a primit cartonaş galben şi nu va evolua în returul de săptămâna viitoare, de la Razgrad.

Chiar dacă nu a înscris mai multe goluri, Steaua a controlat meciul, fiind echipa mai valoroasă şi mai muncitoare.

Remarcaţii partidei ar fi: Szukala şi Varela, cei care au jucat excelent în apărare; Lucian Sânmărtean, care pe lângă faptul că a driblat mult, a puse pase bune, a şi alergat peste 10 km, la cei 34 de ani ai lui, adică mai mult decât o bună parte dintre colegii lui mai tineri, demonstrând faptul că dacă există ambiţie, orice este posibil. De departe, Lucian Sânmărtean a fost omul meciului.

Jucătorii slabi ai partidei, au fost: Latovlevici, cel care a pus în apărare vreo două pase direct la adversari, plus alte multe greşeli neforţate; Adi Popa care s-a zbătut, însă care nu a făcut mai nimic util pentru echipă; Breeveld, cel adus cu surle şi trâmbiţe, însă pe care l-am văzut încurcându-se în minge de câteva ori şi nu numai în acest meci.

Cel mai mult s-a simţit lipsa lui Cristi Tănase, cel care ştie să ţină de minge, care nu o dă la întâmplare, care scoate adversari din joc prin dribling şi care creează faze periculoase pentru poarta adversă. La fel de mult se va simţi şi lipsa lui Alexandru Chipciu, în manşa secundă.

Chiar dacă Steaua a câştigat meciul, se anunţă o partidă extrem de grea pentru ai noştri în returul de la Razgrad. Sper să fie refăcut Dodel, iar toată treaba asta cu accidentarea să fi fost adevărată, nu doar pentru un eventual transfer.

Am încredere că Steaua se va califica în grupele Ligii Campionilor, acolo unde vom avea parte de spectacol fotbalistic.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *