Rezumat Steaua – Partizan: 1-1. Stelistii au fost partizanii jocului incalcit

rezumat steaua partizan liga campionilor

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Nu ma asteptam ca Steaua – Partizan, meci din preliminariile Ligii Campionilor, sa fie un joc spectaculos, frumos, memorabil, pentru ca ambele formatii nu mai sunt de o asemenea natura, pentru ca miza financiara este mare, pentru ca partida s-a disputat pe o caldura sufocanta si asa mai departe. Nici nu a fost.

De asemenea, nu m-am asteptat nici sa fim condusi de catre sarbi, jocul fiind controlat de catre acestia in mare parte. A fost controlat de ei, nu pentru ca Partizan ar mai fi astazi vreo mare echipa, ci pentru ca jucatorii lor pareau ca se inteleg mai bine, ca joaca mai legat, ca se gasesc atunci cand paseaza, spre deosebire de cei ai Stelei. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca la Steaua au venit multi jucatori, intr-un timp foarte scurt, de o mai mica sau mai mare valoare, care nu se inteleg intre ei. Nu au avut timp pentru a face acest lucru, iar asta se observa foarte usor in jocul Stelei, mingea fiind data de multe ori la intamplare, fara un destinatar exact, pentru a scapa de ea.

De cealalta parte, jucatorii formatiei Partizan au pasat mai bine, s-au gasit mai usor si, pana la urma, au reusit sa inscrie, in minutul 62, prin Miroslav Vulicevic.

Atunci cand inca nu reusisera sa faca acest lucru, inainte de executarea unei lovituri de la coltul terenului, le spusesem alor mei ca Varela va inscrie cu o lovitura de cap. Mingea s-a dus inspre Varela, insa acesta nu a ajuns la ea. Am gresit doar momentul, deoarece Varela a reusit sa inscrie si sa pastreze intacte sansele de calificare ale Stelei, in minutul 81.

Era buna o victorie a Stelei chiar si la diferenta minima, insa fara gol primit. La fel si in cazul unui egal nul. Nici acum nu este totul pierdut, daca Mirel Radoi schimba anumite lucruri.

In primul rand, sa nu-l mai foloseasca si in retur pe Cojocaru. Nu este portar de Steaua si am scris acest lucru de atat de multe ori. Este lent, fiind bun doar in cazul suturilor care vin direct pe el, nu si in situatiile limita, la acele baloane pe care doar marii portari le scot. Aici nu-i vorba de tinerete, ci de felul lui de a fi, pentru ca nu cred ca va deveni mai rapid sau mai bun in viitor. Nici Nita nu-i vreun Gianluigi Buffon, insa are mai multa experienta, se misca mai repede, pare mai curajos, iar, in situatia de fata, nu ai altceva mai bun. Golul primit de Steaua, un sut din unghi, putea fi scos de catre un portar bun.

Sa-l utilizeze pe Rapa in locul Papp. Papp este un jucator care mie-mi place, insa nu stiu ce se intampla cu el de greseste atat de mult, asa cum s-a intamplat si ieri.

Breeveld este lent, mult prea lent, si nu ajuta nici atacul, nici apararea. Aici nu stiu ce solutii are la dispozitie Steaua.

Adi Popa este rapid, fuge mult, ca de obicei, si cam atat. Iroseste enorm de multe faze si nu ajuta deloc atacul Stelei, cu centrari prin tribune. Acele momente, unele importante pentru echipa noastra, sunt pur si simplu pierdute. Nu ca nu ar vrea, insa nu poate. Nu este prima data cand nu reuseste sa ofere centrari bune, cand tine prea mult mingea, cand se invarte fara rost si nu obtine nici macar o aruncare de la margine.

Chipciu tot incearca, si tot incearca, si tot incearca…

Tade este un jucator bun, insa a fost mult prea greoi la unele faze.

Tudorie nu este jucator de Steaua, asa ca nu inteleg de ce Radoi tot insista cu el. Atunci cand il introduce pe acesta pe teren, avem un jucator in minus, iar adversarii incep sa vina peste noi.

Nu inteleg de ce nu-l foloseste mai mult pe Mihalcea. La inceputul partidei, discutam pe aici si spuneam ca ar fi bine sa il introduca pe acesta prin minutul 60, cand sarbii vor fi obositi. Atunci, cineva mi-a spus ca “Avem noroc daca-l baga in minutul 80. Sau poate ca nu il va folosi deloc”. Se pare ca a fost optimista acea persoana cu “minutul 80”, deoarece Mihalcea a fost bagat pe teren in prelungiri. Mirel Radoi a crezut, probabil, ca daca Steaua a reusit sa egaleze prin Varela, va reusi si sa castige fara sa mai schimbe nimic. Nu a fost sa fie si cred ca Mihalcea trebuia introdus pe teren mult mai devreme.

Este adevarat, Partizan joaca mai legat, insa nu-i vreo mare echipa, nu are jucatori mai tehnici decat Steaua, asa ca eu consider ca Mihalcea se va distra cu ei, mai ales daca va fi introdus pe la inceputul reprizei secunde, cand acestia vor fi obositi. Pentru ca am observat ca Steaua sta ceva mai bine la capitolul conditie fizica si trebuie sa profitam de acest lucru in retur.

Remarcatii partidei de ieri, pentru ca exista si asa ceva, sunt: Hamroun si Alcenat. Hamroun este rapid, driblingar si joaca din suflet, pune osul la bataie, fara sa-i fie frica de vreo eventuala accidentare. Acesta este un jucator care nu ar trebui sa lipseasca din echipa de start a Stelei. Alcenat este si el in jucator valoros. Mi-a placut cum a evoluat ieri.

La final, mi-as dori ca Mirel Radoi sa aiba intelepciunea de a asculta si de sfaturile noastre, ale adevaratilor si vechilor suporteri ai Stelei, care vrem binele echipei ros’-albastre.

Forza Steaua si sper sa ne calificam in retur!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *