Rezumatul meciurilor disputate la Campionatul Mondial de Fotbal 12

Gervinho

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Rezumatul meciurilor disputate la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia 12:

Italia – Uruguay: 0-1

Uruguay câştigă şi se califică în optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, alături de marea surpriză a acestei ediţii, Costa Rica. Italia pierde pe mâna arbitrului, care le-a eliminat prea uşor un jucător şi se alătură celorlalte două forţe fotbalistice europene care au părăsit Cupa Mondială, Spania şi Anglia.

Prima repriză a fost una destul de înceată, de tacticizată, deoarece italienii, deşi erau la egalitate de puncte cu Uruguay, aveau avantajul unui golaveraj mai bun şi se calificau dacă reuşeau să obţină cel puţin un egal. Italienii s-au apărat, sud-americanii au atacat timid şi prima parte a meciului s-a terminat la egalitate, scor 0-0.

A doua repriză avea toate şansele să se desfăşoare de aceeaşi manieră, dacă nu intervenea marea greşeală a arbitrului mexican Marco Antonio Rodríguez, cel care l-a eliminat pe jucătorul italian Claudio Marchisio, la un fault pentru care alţi arbitri nu ar fi acordat nici măcar cartonaşul galben.

Fiind în avantaj numeric, uruguayenii au preluat controlul partidei şi s-au apropiat din ce în ce mai mult de poarta apărată de Gianluigi Buffon, reuşind să-l învingă pe acesta în minutul 81, prin golul înscris de către Diego Godín. Italienii nu au mai izbutit să egaleze până la finalul întâlnirii şi astfel, Uruguay a câştigat partida şi locul doi în Grupa D.

Nu sunt nici fanul italienilor, nici al uruguayenilor, însă nu-i posibil să aduci astfel de arbitri la jocuri atât de importante, eliminatorii. M-aş fi aşteptat să văd un arbitru de top, aşa cum este englezul Howard Webb, cel care a arbitrat partida de zilele trecute, dintre Columbia şi Coasta de Fildeş.

Costa Rica – Anglia: 0-0

Costa Rica, marea surpriză a Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, a remizat cu Anglia şi câştigă Grupa D. Cine ar fi crezut, înainte de începerea acestui turneu final, că jucătorii din America Centrală vor reuşi măcar să se califice, într-o grupă din care mai făceau parte Anglia, Italia şi Uruguay? Nu numai că au reuşit să meargă mai departe, dar au terminat înaintea tuturor.

Anglia a adunat un singur punct, terminând grupa pe ultimul loc şi fiind eliminată de la actuala ediţie a Cupei Mondiale.

Grecia – Coasta de Fildeş: 2-1

O ruşine de meci, cu Grecia trimisă de arbitru în optimi. Coasta de Fildeş este eliminată pe nedrept.

Prima repriză a fost una de tatonare, ivorienii jucând un fotbal liniştit, deoarece aveau nevoie de minim un egal pentru a se califica. De cealaltă parte, grecii au tot încercat şi până la urmă au reuşit să înscrie, prin Samaris, în minutul 42, stabilind scorul la pauză: Grecia – Coasta de Fildeş: 1-0.

După cum era de aşteptat, grecii au stat mai mult în apărare în cea de-a doua parte a jocului, iar jucătorii Coastei de Fildeş au forţat egalarea care îi trimitea în optimi şi au reuşit să o obţină, în minutul 74, prin Bony.

Aici vine partea care m-a nemulţumit: arbitrul ecuadorian Carlos Alfredo Vera Rodríguez, le-a acordat grecilor un penalty inexistent, în ultimul minut de prelungire al partidei, schimbând soarta meciului şi a calificării.

Japonia – Columbia: 1-4

Columbia câştigă Grupa C şi merge în optimi. Japonezii pleacă acasă, împreună cu jocul lor haotic.

Columbia, una dintre cele mai puternice echipe ale acestui Mondial, după jocul prestat, reuşeşte să înscrie de patru ori şi-şi aduce de partea ei cea de-a treia victorie, din tot atâtea meciuri.

Prima repriză s-a încheiat la egalitate, ambele echipe înscriind câte un gol. Cea de-a doua repriză a fost controlată în totalitate de către columbieni, aceştia reuşind să mai marcheze de trei ori.

Meciurile din optimi, decise după disputarea jocurilor de astăzi:

Grecia – Costa Rica

Columbia – Uruguay

O zi neagră pentru fotbalul mondial, în care două meciuri, două calificări, au fost făcute ţăndări de nişte decizii greşite, sau mai bine spus “dubioase”, ale arbitrilor.

Îmi este silă de ceea ce s-a întâmplat astăzi la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia!

Foto: Gervinho – Instagram

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *