Rezumatul meciurilor disputate la Campionatul Mondial de Fotbal 14

Islam Slimani

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Rezumatul meciurilor disputate la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia 14:

S.U.A – Germania: 0-1

Germania câştigă meciul, termină pe primul loc în Grupa G şi se califică, alături de Statele Unite ale Americii, în optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia.

Am asistat la un joc de teatru, nu de fotbal şi asta nu din cauza faptului că a plouat foarte mult şi apa în exces a influenţat partida, căreia ar fi putut să-i confere anumite accente dramatice, ci pentru că ambele echipe au evoluat de parcă disputau un meci amical, fără prea mari intenţii de a ataca sau a pune în pericol poarta adversă.

Exact aşa s-a desfăşurat prima repriză. Cele două formaţii se făceau că atacă, însă când ajungeau aproape de finalizare, fie puneau vreo pasă proastă, fie pierdeau mingea, fie nu aveau chef să joace. Lucrurile erau clare chiar şi pentru cineva care a văzut doar două meciuri de fotbal în viaţa sa.

În a doua repriză a fost schimbată puţin regia, probabil din cauza fluierăturile din tribune, de pe parcursul primei părţi a jocului de teatru, iar Thomas Müller, cel care se împiedica de minge în prima repriză, a reuşit să înscrie singurul gol al partidei, în minutul 55.

Îmi plăcea de Germania, până la acest meci, deoarece au jucători buni, tehnici, care joacă la mari echipe ale Europei, însă din cauza fotbalului prestat de ambele formaţii în acest joc, voi fi suporterul oricărei echipe care le va întâlni în fazele superioare ale competiţiei şi le doresc să fie eliminate cât mai repede, pentru că am vrut să văd fotbal astăzi, nu un număr de circ şi acela prost executat.

Portugalia – Ghana: 2-1

Portugalia câştigă partida împotriva africanilor şi este eliminată din competiţie, alături de Ghana, chiar dacă a terminat grupa la egalitate de puncte cu Statele Unite ale Americii, câte patru fiecare, însă cu un golaveraj mai slab faţă de americani.

Prima repriză s-a terminat în avantajul portughezilor, deoarece africanii au marcat în propria poartă, în minutul 31.

Ghana a reuşit să egaleze în a doua parte a meciului, în minutul 57, prin jucătorul Asamoah Gyan, însă fără folos, deoarece Portugalia a reuşit să înscrie din nou, prin Cristiano Ronaldo, în minutul 80.

Algeria – Rusia: 1-1

Algeria obţine egalul care o duce în optimi, Rusia este eliminată.

Îmi doream să câştige Algeria, deoarece locul doi din Grupa H, joacă următorul meci împotriva Germaniei şi nord-africanii îmi par o nucă mai greu de spart, de către nemţi, decât ruşii.

Prima repriză a debutat cum nu mă aşteptam, cu un gol al ruşilor în minutul 6, înscris de către Alexander Kokorin. Algerienii nu au mai părut la fel de vioi ca în alte meciuri şi nu au reuşit să egaleze până la terminarea primei părţi a jocului, probabil din cauza faptului că au jucat o dată la trei zile şi oboseala a pus stăpânire pe ei.

A doua repriză a fost ceva mai rapidă, cu africanii pe atac, în căutarea golului pe care au şi reuşit să-l marcheze în minutul 60, prin Islam Slimani. Meciul s-a încheiat 1-1 şi echipa mai bună, mai tehnică, merge mai departe.

Coreea de Sud – Belgia: 0-1

Belgia câştigă partida, precum şi Grupa H, cu maxim de puncte (9) şi merge în optimi, acolo unde va întâlni S.U.A. Coreea de Sud este eliminată de la această ediţie de Cupă Mondială.

Prima parte a întâlnirii s-a terminat la egalitate, scor 0-0, iar la sfârşitul ei, jucătorul belgian Steven Defour a primit cartonaş roşu.

Chiar dacă au evoluat o repriză întreagă cu un om în plus, coreenii nu numai că nu au reuşit să înscrie, dar au şi primit unicul gol al meciului, în minutul 78, acesta fiind înscris de către Jan Vertonghen.

Foto: Islam Slimani – Facebook

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *