Rezumatul meciurilor disputate la Campionatul Mondial de Fotbal 6

Memphis Depay Olanda

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Rezumatul meciurilor disputate la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia 6:

Australia – Olanda: 2-3

Olanda este prima echipă care s-a calificat mai departe, din punct de vedere matematic. Un meci pe care olandezii l-au tratat cu multă relaxare, lejeritate, apăsând pe acceleraţie doar atunci când s-au văzut conduşi cu 2-1.

De cealaltă parte, australienii au practicat un joc pe care eu nu-l apreciez, nu-mi place, în sensul că este lipsit de orice fel de tehnicitate, de frumuseţe, de spectacol. Să încerci mereu să-ţi faultezi adversarul, să-l accidentezi, să-l tragi de tricou şi să duci o luptă surdă, pe tot parcursul meciului, mie nu-mi pare ceva ce trebuie lăudat.

Când spun de laude, mă refer la comentariul agasant al lui Marius Mitran, care nu se mai oprea din complimente la adresa australienilor. Măcar de ar fi prima oară când ne abuzează auditiv cu inepţiile pe care le emite, însă cam asta a făcut la toate partidele pe care le-a comentat la această Cupă Mondială. Păcat de Narcis Şelaru, care-i un comentator decent, dar care nu a avut noroc de un partener de discuţie la fel ca el. Mă gândesc serios să urmăresc celelalte partide pe la nemţi sau ruşi şi în felul ăsta voi scăpa de enervantul Marius Mitran.

Fotbalul înseamnă atingeri fine ale balonului, gâdilarea lui, de către jucători precum cei ai Olandei, Spaniei, Franţei, Germaniei, Braziliei şi aşa mai departe, nu doar o fugă continuă, că nu suntem la atletism. Pentru a vedea cu adevărat un spectacol fotbalistic, formaţii precum cea a Australiei, a Hondurasului şi altele care nu au nimic în comun cu frumuseţea acestui sport, ci cu practicarea jocului obstrucţionist, trebuie să plece acasă. Cam asta o să se şi întâmple, pentru că australienii nu mai au şanse să iasă din faza grupelor.

Îmi pare bine că a câştigat Olanda, deoarece fotbalul frumos ar trebui să triumfe întotdeauna.

Spania – Chile: 0-2

Chile este cea de a doua echipă, după Olanda, care se califică în faza următoare a competiţiei şi reuşeşte marea surpriză: anulează, prin această victorie, orice şansă a spaniolilor de a merge mai departe, ultimul joc al acestora, împotriva Australiei, fiind doar de palmares.

Am avut parte de un meci frumos, deschis, practicat de ambele echipe. Spania a fost formaţia care a avut o posesie mai bună a mingii, cu vreo două şanse bune de gol, ratate de Diego Costa, însă chilienii au arătat o determinare mai mare şi au câştigat meritat jocul.

Trebuie remarcat şi arbitrul central al acestei partide, americanul Mark Geiger, care a condus partida impecabil, într-un mod discret şi profesional.

Chile se va bate cu Olanda pentru primul loc în grupă, iar eu rămân cu dezamăgirea că îl voi mai vedea doar o singură dată în acţiune, pe cel pe care-l consider cel mai tehnic jucător de la această Cupă Mondială: Andrés Iniesta.

Camerun – Croaţia: 0-4

Camerun este out, Croaţia încă este in. Era un meci de care pe care, fiecare echipă având nevoie de victorie pentru a mai putea spera la calificare. Jocul a început cu o uşoară dominare a africanilor, care nu a ţinut mult, deoarece croaţii au reuşit să înscrie în minutul 11, prin Ivica Olić şi au pus stăpânire pe joc.

Soarta meciului a devenit evidentă în minutul 40 al primei reprize, atunci când Alexandre Song, nepotul fostului mare jucător camerunez, Rigobert Song, şi-a lovit adversarul, primind cartonaş roşu. Din acel moment, singura întrebare care se mai punea, era câte goluri vor mai înscrie croaţii. Răspunsul a venit la final, celelalte 3 goluri marcate fiind doar o parte din numărul total al ocaziilor mari avute de către aceştia.

Pentru croaţi urmează un meci dificil şi decisiv, împotriva Mexicului, singura opţiune pentru a merge mai departe fiind victoria.

Foto: Memphis Depay – Facebook

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *