Rezumatul meciurilor disputate la Campionatul Mondial de Fotbal 7

Luis Suárez

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Rezumatul meciurilor disputate la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia 7:

Columbia – Coasta de Fildeş: 2-1

Cel mai frumos meci, fără îndoială, al acestei ediţii de Cupă Mondială. A avut de toate, din partea celor două echipe: rapiditate, momente de tehnică la superlativ, ambiţie, goluri. Un joc deschis, fără timpi morţi, în care ambele formaţii au dat tot ceea ce au avut mai bun, în încercarea de a câştiga partida care le asigura calificarea în faza următoare a competiţiei, înainte de disputarea ultimului joc din grupe.

În astfel de meciuri regreţi doar faptul că nu pot fi două învingătoare, fiindcă ambele echipe meritau acest lucru. Columbia s-a calificat din grupe, meritat până la urmă, deoarece a arătat în unele momente un plus de valoare faţă de africani, însă jocul se putea termina şi la egalitate, la fel de bine, ţinând cont de ocaziile de gol pe care le-a avut Coasta de Fildeş.

Îmi doresc mult să se califice şi ivorienii mai departe, pentru simplul motiv că joacă fotbal. Cu toate acestea, au un meci destul de dificil împotriva Greciei, însă eu o să-i susţin, deoarece merită!

Uruguay – Anglia: 2-1

Încă trăind cu gândul la superba întâlnire dintre Columbia şi Coasta de Fildeş, mi s-a părut că Uruguay – Anglia este o partidă jucată cu o viteză în minus, uşor tacticizată, însă nu a fost vorba de un meci plicticos.

Jocul a început cu ocazii de a marca de ambele părţi, mai multe în dreptul englezilor, însă cei care au deschis scorul primii, au fost sud-americanii. O centrare perfectă a lui Cavani, o reluare cu capul, la fel de reuşită, a lui Luis Suárez şi Uruguay conducea cu 1-0. A urmat golul lui Rooney, cel care mai ratase vreo 3 ocazii până atunci, din minutul 75. Bucuria englezilor nu a fost de lungă durată, pentru că în minutul 85, acelaşi Luis Suárez a marcat golul de 2-1, cel care păstrează intactă posibilitatea uruguayenilor de a se califica.

Anglia are zero puncte după primele două meciuri şi are şanse infime de a merge mai departe, poate doar dacă se potrivesc perfect astrele pentru ei.

Japonia – Grecia: 0-0

Zbaterea haotică a japonezilor, versus neputinţa grecilor. Un joc naşpa, practicat de două formaţii naşpa, care a condus înspre o remiză albă, una care le îndepărtează şi mai mult de calificare, din fericire.

Japonia nu a reuşit să învingă Grecia, deşi a evoluat mai bine de o repriză cu un om în plus, Katsouranis primind al doilea cartonaş galben în minutul 38 al primei părţi.

În ultimele meciuri, deşi Columbia este deja calificată, sper să o învingă pe Japonia sau măcar să facă egal, la fel şi Coasta de Fildeş cu Grecia, pentru a merge mai departe echipele care chiar joacă fotbal.

Foto: Luis Suárez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *