Rezumatul meciurilor disputate la Campionatul Mondial de Fotbal 8

Mathieu Valbuena

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Rezumatul meciurilor disputate la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia 8:

Italia – Costa Rica: 0-1

Costa Rica învinge şi se califică în optimile de finală ale competiţiei, Italia vrea şi ea, pentru asta fiind nevoită să bată Uruguayul, iar Anglia este eliminată.

Jocul a început prost, din toate punctele de vedere. În primul rând, pentru că TVR a pierdut semnalul cu satelitul, de la câţiva stropi de ploaie şi doi nori, minute în şir, fiind nevoit să urmăresc prima repriză la nemţi. În al doilea rând, fiindcă partea întâi a meciului a fost una destul de slăbuţă, din cauză că Italia a jocat în stilul caracteristic, bazându-se pe apărare şi pe un joc mult prea tacticizat.

Cu toate acestea, au existat câteva ocazii de a înscrie, de partea ambelor echipe, prin Mario Balotelli, pentru italieni şi Christian Bolaños, pentru Costa Rica. A urmat o fază judecată greşit de către arbitrul chilian Enrique Osses, care nu a vrut să le acorde costa-ricanilor un penalty clar ca ziua. Imediat după greşeala arbitrului, a venit şi singurul gol al întâlnirii, marcat în minutul 44, de către Bryan Ruiz, iar antrenorul Costa Ricăi, Jorge Pinto, a ridicat degetul înspre cer, în semn de „Dumnezeu vede”.

Repriza a doua a decurs ceva mai bine, din punctul de vedere al spectacolului fotbalistic, asta şi pentru că Italia a fost nevoită să iasă la joc, chiar dacă nu a reuşit să înscrie.

Costa Rica a jucat un fotbal curajos, cu unele momente de tehnicitate şi a obţinut o calificare meritată.

Elveţia – Franţa: 2-5

Franţa se califică şi ea în optimile de finală ale Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, după victoria clară, 5-2, în faţa Elveţiei.

Jocul a început timid, cu două echipe care se studiau una pe cealaltă. Francezii au apăsat puţin acceleraţia şi la finalul primei reprize aveau deja trei goluri înscrise şi un penalty ratat de Benzema. Elveţienii au avut şi ei o ocazie mare de gol, în prima parte a meciului şi un gol anulat, în mod eronat, pe motiv de offside.

În cea de-a doua repriză, francezii au lăsat-o mai moale, probabil pentru a nu risca vreo accidentare, dar, cu toate acestea, au mai reuşit să înscrie încă două goluri, care puteau fi trei, însă arbitrul apucase să fluiere sfârşitul meciului, atunci când Benzema punctase pentru a doua oară.

Elveţia a băgat şi ea mingea în plasă, de două ori şi chiar dacă a pierdut, păstrează şansele cele mai mari de a se califica mai departe, dintre formaţiile care se bat pentru locul doi în grupă.

Honduras – Ecuador: 1-2

Îmi doream să câştige Ecuador şi asta s-a întâmplat, cu unele emoţii, deoarece Honduras a deschis scorul în minutul 31 al primei reprize, prin Costly, jucătorul care a trecut şi pe la Vaslui. Ecuadorienii au egalat la numai trei minute de la primirea golului, prin Enner Valencia, cel care a reuşit şi golul victoriei (65′).

De data aceasta, jucătorii hondurieni parcă au jucat un pic mai frumos decât în meciul cu Franţa, atunci când au intrat urât la adversarii lor, aproape la fiecare fază.

Un meci „privibil”. Nici urât, nici frumos. Ecuador a câştigat, însă va avea un meci extrem de greu împotriva Franţei, chiar dacă este posibil ca francezii, fiind deja calificaţi, să joace cu multe rezerve. Rămân la părerea că Elveţia are cele mai mari şanse de a se califica din grupe, prin prisma fotbalului practicat.

Foto: Mathieu Valbuena – Facebook

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *