Rolul amintirilor in viata oamenilor

Rolul amintirilor in viata oamenilor

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Este o intrebare care poate ne-a pus mereu in incurcatura, deoarece este greu sa-i raspunzi: Care este rolul amintirilor in viata oamenilor? Sa fie ele adunate acolo pentru a deveni niste oameni mai buni, sa nu mai repetam din greselile trecutului?

Cred ca da, pot fi niste explicatii plauzibile acelea care spun ca amintirile au rol educativ, de a ne ajuta sa mergem catre viitor, prin experienta capatata in trecut. Daca repeti greseli din trecut, inseamna ca nu doresti sa inveti ceea ce este bine, ca te complaci in eroare. Amintirile au rol de a imbunatati trairile din prezent si viitor, prin acumularea de cunostinte si punea lor in practica.

Insa amintirile pot atrage si suferinta, nu numai lucruri pozitive. Acestea pot fi incarcate de sentimente care ne-au ranit la un anumit moment al vietii noastre. Peste lucrurile negative pe care le-am trait se poate asterne uitarea, deoarece oamenii nu-si doresc sa-si aminteasca de faptele care nu le aduc placere, desi acestea mai ies din cand in cand la suprafata, chiar daca noi nu ne-am dori acest lucru.

Amintirile mai au rol de a ne aduce aminte de lucrurile dragi, de faptele pe care le-am trait alaturi de oamenii pe care ii iubim si care ne sunt alaturi. Amintirile pot aduce lacrimi in ochi, atunci cand sunt mult prea coplesitoare, atunci cand acestea reinvie trairi care ne-au adus bucurie in suflet intr-un anumit moment al existentei noastre.

In concluzie, amintirile fac parte din viata noastra, fie ca sunt bune, fie ca sunt rele si trebuie sa ni le asumam si traim asa cum vin ele, pentru ca sunt ceea ce ne reprezinta pe noi ca oameni, firi trecatoare si nevesnice pe acest Pamant.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Un comentariu

  1. Trăim într-un univers eradicat continuității ,dar nu trebuie să ne creionăm viitorul în funcție de trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *