Rom împuşcat de un poliţist, pentru că l-a atacat cu sabia / Cum rezolvăm problema romilor neintegraţi în societate

rom

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

“Rom împuşcat de un poliţist, pentru că l-a atacat cu sabia.” Cam asta puteam citi, aproximativ, pe banda galbenă a postului de televiziune RTV.

Două clanuri de romi s-au luat la bătaie, astăzi, în centrul Bucureştiului, iar poliţistul venit la faţa locului, a fost atacat cu o sabie de către unul dintre cei implicaţi în scandal, fiind nevoit să tragă un glonţ înspre acesta, proiectil care l-a rănit la un picior.

Nasol este că titlul putea fi “Poliţist împuşcat de rom”, dacă ar avea sorţi de izbândă dorinţa celor care susţin legalizarea dreptului de a purta armă cu glonţ toţi cetăţenii acestei ţări, nu doar categoriile prevăzute de lege (magistraţi, poliţişti, demnitari etc). V-am mai spus de ce nu ar fi bine să se întâmple aşa ceva: pentru că tu ca om cu educaţie, ai ezita să foloseşti pistolul, pe când alţii nu ar avea nicio problemă în a te împuşca.

Nu este valabilă nici chestia răspândită pe Internet, cu “lasă-i să se omoare între ei”, deoarece ar exista, cu siguranţă şi victime colaterale, persoane nevinovate care au avut ghinionul de a se afla la locul, momentul, nepotrivit şi oricum, nu asta-i soluţia, să-i laşi pe unii să se măcelărească. Şi multe alte lucruri pe care vi le-am scris aici, în ideea de a argumenta de ce nu cred că-i bine să transformăm haosul românesc rezolvat cu bâta, în haosul românesc rezolvat cu arma.

Şi mai nasol este că poliţistul respectiv va fi nevoit să completeze o grămadă de hârţogăraie, iar la final te poţi aştepta să fie declarat el cel vinovat, că doar trăim în România.

Nu-mi doresc o poliţie dură ca în Statele Unite ale Americii, dar nici una ca în România, căreia îi este frică să intervină la scandalurile interlopilor sau care este batjocorită de toţi neaveniţii.

Problema acelor romi care nu au înţeles că trebuie să trăiască într-un mod civilizat, nu ca acum sute de ani, este una singură: educaţia. Asta este cheia rezolvării tuturor problemelor pe care unii dintre reprezentanţii acestei etnii ni le creează, atât în ţara noastră, cât şi pe afară.

Dacă se începe acum un program serios, bine pus la punct, poate în 20 de ani lucrurile se vor schimba radical.

Gândiţi-vă că toţi aceşti romi care astăzi ne cauzează atât de multe neplăceri, mâine ar avea fineţea, eleganţa şi educaţia fotbalistului Ilie Dumitrescu, cel de care îmi este tare drag şi pe care-l urmăresc mereu cu plăcere atunci când apare pe la televizor.

Cum ar fi? Bine de tot, nu?

Nimeni nu vrea să facă aşa ceva, dintre bravii noştri conducători şi motivul este unul deosebit de simplu: educaţia dăunează grav voturilor. Marea masă de oameni uşor manipulabili ar dispărea şi voturile nu ar mai putea direcţionate într-o parte sau alta.

Până atunci, asistăm la tot felul de comentarii pe Internet, care în marea lor majoritate arată ura multor români faţă de etnia romă, în totalitatea ei, deşi aici vorbim numai despre o parte dintre cei care fac parte din ea, fiindcă generalizările nu sunt bune niciodată, cu atât mai mult cu cât v-am dat exemplul pozitiv de mai sus.

Share it on:
TwitterFacebook

2 Comments

  1. Simplu adoptat legislatia sua in materie de uzul de arma si dotarea CU ARME SI MUNITIE din masini a politistului din Sua….inclusiv camera video pe masina legata la dispecerat

    recomand legislatia OKLAHOMA….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *