România a câştigat 3×3 EuroTour

Tocmai am aflat, aruncând un ochi pe contul de Twitter al competiţiei 3×3 EuroTour (@FIBAEurope3x3) că România a câştigat finala Campionatului European de Baschet 3×3, la masculin, învingând în finală echipa Sloveniei. Echipa noastră de baschet a fost formată din: Vasile Ştefan, Cătălin Vlaicu, Angel Santana şi Bogdan Popescu. Nu degeaba l-am trecut primul pe Vasile Ştefan, fiindcă acesta a fost cel mai bun jucător român, în toate partidele pe care le-am văzut.

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

După cum ştiţi, vineri am fost la 3×3 EuroTour, sâmbătă am mers la Creative Fest, iar ieri, duminică, am revenit la 3×3 EuroTour, însă nu am mai stat şi la finală, deoarece trebuia să înceapă meciul de fotbal dintre Grecia şi România, pentru Euro 2016.

Cu toate acestea, am văzut semifinala dintre România şi Lituania, una care a fost de senzaţie. Publicul a fost şi el la înălţime, punând umărul serios la victoria băieţilor noştri.

Atmosfera a fost de vis, aşa că trebuia să o filmez. Astăzi sau mâine, când voi avea timp să editez videoclipul, îl voi urca pe YouTube, pentru toţi cei dintre voi care nu au reuşit să ajungă acolo şi care doresc să simtă despre ce scriu eu aici.

Unghiul de filmare nu a fost cel mai bun, deoarece am ajuns cam târziu pe acolo şi toate locurile erau ocupate, inclusiv cele de pe scări, aşa că am fost nevoit să filmez oarecum chinuit, dintr-un colţ al arenei.

Chiar când am sosit la faţa locului, începuse meciul dintre echipele feminine ale Olandei şi Sloveniei.

V-am scris data trecută că olandezele au fost extrem de drăguţe, în sensul că m-au salutat fără să le spun nimic, chiar până să ajungă să se aşeze pe rândul din faţa mea. Nu numai că ne-am salutat, dar am şi schimbat câteva vorbe.

Habar nu aveam că s-au calificat în semifinale, pentru că nici măcar nu le mai văzusem până atunci cum joacă. Vineri ele au mers să joace meciul contra Israelului pe unul dintre terenurile de afară, iar noi am rămas să vedem partidele ce se disputau în interiorul arenei acoperite.

M-am bucurat când le-am văzut că joacă în semifinale, însă, din păcate, scorul nu le era favorabil, aşa că se poate citi destulă tristeţe pe chipul lor.

Lisa van den Adel părea cea mai afectată dintre toate, dacă este să ne luăm după prima poză, cea făcută în grabă, din colţul celălalt, cu mult zoom, în timpul unui time-out.

Îmi pare rău că nu s-au calificat în finală. Data viitoare…

Lisa van den Adel 3x3 eurotourLisa van den Adel 3x3 eurotourLisa van den Adel 3x3 eurotour

Nu puteam să scriu despre acest Campionat European de Baschet 3×3, fără să amintesc şi de numărul 8 al grecilor, Gregorios sau ceva de genu’. Am căutat o grămadă pe Internet numele acestuia, însă nu-l găsesc absolut pe nicăieri, aşa că trebuie să mă bazez pe ceea ce am auzit la faţa locului.

În fine, nu asta este important, ci faptul că omul ăsta este mult prea adevărat! Este one-man show! De la slam dunk, până la felul în care-şi obstrucţionează adversarii, se vede că-i place să fie în centrul atenţiei, să facă spectacol.

Pentru că a fost cel mai tare jucător al acestei ediţii a 3×3 EuroTour, se merita a fi fotografiat.

number 8 greece 3x3 eurotournumber 8 greece 3x3 eurotournumber 8 greece 3x3 eurotour

Şi un nas spart.

nas spart 3x3 eurotourcamera de filmat 3x3 eurotour

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *