România – Ungaria, meciul orgoliilor duse la extrem

romania national arenagara obor

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Update 2: Se pare că treaba cu Gara Obor a fost o diversiune. Am fost acolo şi nu era nimeni, după cum vedeţi în poza de mai sus. Trenul suporterilor maghiari a ajuns în Gara Băneasa. Voiam să vă aduc imagini de la sosirea lor, însă asta este… data viitoare.

În Piaţa Unirii s-au strâns mulţi suporteri români, care au început să cânte şi să încurajeze echipa României, încă de pe acum. Erau şi unguri, însă nu purtau însemne de vreun fel şi stăteau cât mai retraşi, de teama eventualelor conflicte cu românii.

Jandarmerie la greu, pe toate străzile din centrul Bucureştiului.

Update: am observat că băieţii de la GSP nu ştiu în ce gară va sosi trenul fanilor maghiari, deoarece Jandarmeria a păstrat toată treaba secretă, aşa că pentru a-i ajuta pe ei şi, mai ales, pe ceilalţi oameni prezenţi la faţa locului să se ferească de posibilii fani turbulenţi din galeria Ungariei, vreau să anunţ că respectivul tren va ajunge în Gara Obor. Am văzut ştirea la TV, de dimineaţă, pe la ora cinci, aceasta fiind prezentată o singură dată.

Astăzi va avea loc partida de fotbal dintre România şi Ungaria, care poate fi considerată meciul orgoliilor duse la extrem. Jocul va fi transmis de către TVR, începând cu ora 19.

Mereu a existat această rivalitate între România şi Ungaria, pe fondul unor dispute politice legate de teritorii, o rivalitate doar a unora, majoritatea oamenilor de rând nefiind interesaţi de joculeţele lor mărunte, fie că vorbim de ai lor sau de ai noştri. Cu toate acestea, jocurile politice ale unora pot transmite o stare de nervozitate chiar şi către oamenii neutri, pe care o veţi putea observa din plin diseară, atunci când vor fi intonate cele două imnuri naţionale.

Până diseară mai sunt ore bune, aşa că, dacă ţinem cont de ceea ce s-a întâmplat anul trecut, atunci când suporterii maghiari au fost omeniţi de către români şi duşi în centrul istoric al Bucureştiului, pentru a se putea distra pe la terase, iar ei le-au devastat, ne putem aştepta şi astăzi la asemenea evenimente. Să ne înţelegem bine, aici nu este vorba despre suporterul liniştit de fotbal, ca mine, ca tine sau maghiarii obişnuiţi, ci de cei care vin porniţi pe scandal, cei mai răi dintre suporterii răi, asta dacă pot fi numiţi suporteri. Tatuaţi din cap şi până în picioare, cefe late, beţi, drogaţi şi cu un dor nebun de a se bate cu oricine, indiferent că-i vorba despre alţii ca ei, suporteri echilibraţi sau reprezentanţi ai autorităţilor.

Ceea ce nu înţeleg eu este oare de ce anul trecut nu le-au fost luate datele celor care au creat probleme, în ideea de a nu mai fi lăsaţi astăzi să intre în România, pentru a le face loc suporterilor maghiari care chiar doresc să-şi încurajeze echipa, nu să provoace pagube materiale pe la noi sau alte probleme?

Revenind la meciul de fotbal dintre România şi Ungaria, fiindcă el este cel mai important lucru, îmi doresc să învingă echipa noastră pentru a ne califica şi noi la un turneu final, după atât de mulţi ani de secetă. Mulţi spun că nu avem ce să căutăm acolo, pentru că fotbalul nostru a luat-o la vale rău de tot. Asta o fi realitatea, însă nu înseamnă că nu-mi doresc să ajungem şi noi să ne batem cu echipe tari, pentru a ne putea îndrepta emoţiile către România, nu înspre alte naţionale de fotbal. România ar fi avut locul ei şi la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, acolo unde am văzut echipe mult mai slabe decât a noastră, inclusiv cea a Greciei, pe care am învins-o în ultimul meci oficial.

Avem o formaţie bună, alcătuită de către Piţurcă, de data aceasta, din fotbaliştii cei mai în formă pe care îi avea la dispoziţie. Mai de gura lumii, mai de realitatea din teren, l-a convocat şi pe magicianul Lucian Sânmărtean, cel despre care se spune că nici nu trebuie să atingă mingea pentru a dribla, deoarece balonul îl ascultă singur.

Îmi doresc să joace bine şi Cristi Tănase, chiar dacă nu este refăcut în totalitate, deoarece ştiţi că Dodelinho este jucătorul meu preferat.

Pronostic România – Ungaria: scor exact: 3-1

Hai România!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *