Sa injuram cu decenta

Sa injuram cu decenta

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Traind doar in cartiere marginase ale Bucurestiului, de-a lungul vietii, am dezvoltat o anumita simpatie fata de injuraturi, de felul in care le zici si faci sa sune cat mai bine.

Imi place sa injur, cu pasiune, si chiar daca incerc sa le mai raresc, pentru ca timpul trece peste toti si nu te poti comporta precum un copil toata viata, tot nu reusesc in totalitate. Sunt anumite lucruri care pur si simplu nu iti ies, nu isi gasesc rezolvarea, pana nu zici un “@#$!% ma-tii”. Cum am zis treaba aia, totul devine incredibil de clar, solutiile ies la iveala si devin mult mai linistit. Este o eliberare absolut necesara.

In viata reala incerc sa le raresc, iar pe blog fac tot posibilul sa nu le folosesc deloc. Nu cred ca ati vazut injuraturi pe aici sau nu-mi mai amintesc eu de ele. Sunt aproape sigur ca n-am folosit pe aici cuvinte cu “p”, “f” sau “m”.

Asta pentru ca daca in realitate mai gandesti cate o injuratura sau o mai scrasnesti printre dinti, cazuri in care nu te aude nimeni, pe blog injuraturile sunt la vedere si poti sa-i influentezi si pe altii sa se comporte la fel, iar asta nu-i bine deloc.

Cel mai bun exemplu ca insultele tale ii pot influenta si pe altii, sunt chiar melodiile hip-hop, cele care imi plac atat de mult. Daca mergeti pe YouTube, in sectiunea de comentarii, si alegeti orice fel de melodie rap, veti observa ca acolo aproape toata lumea injura pe toata lumea. Nu la fel se intampla si in cazul melodiilor care nu fac parte din acest gen, pe acolo injuriile fiind infinit mai rare.

Jignirile atrag si mai multe jigniri. La fel cum violenta fizica atrage si mai multa violenta fizica, la fel se intampla si in cazul violentei verbale.

De asta trebuie sa ne abtinem in a-i jigni urat pe altii. Poti sa-i jignesti si intr-un mod destept, care doare mult mai tare, pe cei care te afecteaza voit in vreun fel.

Desigur, sunt situatii si situatii, insa cel mai bine este sa te comporti tu mai frumos decat altii, daca tot speri sa se schimbe si ceilalti de pe langa tine.

Pentru a va da un exemplu din viata reala, in care mi-as fi dorit sa reactionez altfel, insa nu am facut-o, trebuie sa va spun ca intr-o zi, mai demult, a venit la mine o domnisoara care dorea sa incheie un contract de furnizare servicii.

Domnisoara, cetatean american, a fost informata ce acte are nevoie, iar ea, pe un ton cat se poate de zeflemitor, mi-a raspuns ca este americanca si ca nu are nevoie de atat de multe acte, dupa care a mai stat un pic si a plecat.

Desigur, raspunsul meu a fost unul calm si de bun-simt, afisand si un zambet de detensionare a situatiei, cu toate ca in sinea mea se ducea un razboi aprig, mai multi “soldati” realizand un rebus din injuraturi.

In realitate, am fost la fel de politicos cum sunt in marea majoritate a situatiilor.

Este incredibil de usor sa-i injuri pe altii, insa trebuie sa te gandesti si la faptul ca al tau comportament ii va influenta cu siguranta si pe altii.

Nu mai ai cum sa le ceri altora sa se comporte civilizat, daca nici macar tu nu incerci sa faci asta.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *