Salvarea şi mafia pompelor funebre

stop coruptie

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Povestea pe scurt: bunica mea, din partea mamei, a murit anul trecut în decembrie. Am sunat la 112 pentru a chema o ambulanţă în vederea emiterii actului constatator al decesului, pentru a o putea transporta în Argeş, transportatea unei persoane decedate, fără acest act, fiind ilegală.

Ce nu am ştiut noi este că nu poţi să mori în weekend în România, deoarece ambulanţa vine numai în cursul săptămânii pentru astfel de cazuri.

Am crezut că nu am auzit noi bine. Am mai sunat o dată şi încă o dată … şi diferite persoane, rude, care veneau la noi. Acelaşi răspuns! S-au dat peste 20 de telefoane.

De la vorbe frumoase, am trecut la ameninţări legale, cum că acel apel este înregistrat şi vor da socoteală pentru că nu vor să vină.

Nimic, o ţineau pe a lor că nu vin în weekend.

Nu ştiam ce să mai facem, când dintr-o dată sună telefonul şi la capătul celălalt era o persoană reprezentantă a unei firme de pompe funebre. Am rămas uimiţi, în primă fază, pentru că noi nu solicitasem astfel de servicii.

Acum sunt două posibilităţi: fie cel de la pompele funebre avea un glob magic şi a ghicit că noi avem nevoie de acel act, fie persoanele de la ambulanţă sunt mâna în mâna cu ei şi le-au dat numărul nostru.

Care să fie adevărul?

Persoana de la pompele funebre ne-a cerut suma “modică” de 2000 de lei, pentru a elibera acel certificat. Nu am acceptat, evident.

Şi atunci ne mai mirăm că nu ne vrea nimeni în Europa, în Schengen ?

Credeţi că ei nu ştiu ce se întâmplă în ţara noastră ?

Credeţi că ei nu văd că suntem o ţară profund coruptă ?

Credeţi că ei nu ştiu că democraţia noastră este de faţadă, precum un miraj – o Fata Morgana, pe care o zăreşti în depărtate, dar când te apropii nu are consistenţă ?

Foto: Erlend Aasland

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *