Sapca intoarsa a americanilor si fata intoarsa a romanilor

Am observat ca dupa o varsta, romanilor le este rusine sa se mai distreze, sa se mai imbrace sau comporte asa cum vor, din cauza parerii celorlalti. La americani nu se intampla lucrul asta. Fiecare se imbraca si comporta exact asa cum doreste.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

fata intoarsa a romanilor si sapca intoarsa a americanilor

Atunci cand am fost la „Block Party” spectacol de arta si creativitate urbana, aflat la prima (si ultima?!?) editie in Romania, am vazut o chestie: o doamna la vreo 40 de ani, statea mai in spate, intr-un loc retras si batea ritmul cu piciorul, dansa incet, zambea.

Se vedea ca-i place, fiindca Block Party chiar a fost misto, cu mult breakdance de calitate, insa nu ar fi venit nici in ruptul capului mai aproape, deoarece ii era jena. Era un spectacol prea tineresc pentru ea si ii era rusine sa se apropie, sa se bucure de ceea ce ii produce mici momente de fericire.

Am mai vazut si ca ne este jena sa mai purtam la 30 de ani, sapca intoarsa pe care o purtam la 20. Asta in timp ce la americani oamenii se imbraca fix asa cum vor si poarta sapca intoarsa nu doar la 30, ci si la 50 si la 70. Nimeni nu are treaba cu felul in care te imbraci.

Pentru ca privirile imi umbla mai des prin State, decat prin tara noastra, am vazut si ca barurile de la ei, cum ar fi „Sloppy Joe’s” (ce nume are! 😀 ) sunt mai mereu pline de seniori. Mult mai multi oameni mai in varsta, decat tineri. In Romania este exact invers.

Chestia asta se intampla datorita faptului ca si daca americanii nu au vreo istorie foarte indelungata, ei au respirat mereu aerul libertatii.

Pe la noi a fost mult timp cu dictatura, comunism, iar lucrurile nu se schimba dintr-o data.

E ca si cum ai spune ca la 18 ani esti major si faci ceea ce vrei. Nu faci, doar schimbi o cifra.

La fel si in ’90. Nu s-a facut democratie peste noapte in tara noastra, ci unii dintre comunisti au stiut sa se adapteze, reusind sa conduca tot ei tara.

Fetele intoarse au fost conduse de cei scoliti sa ii mane pe oameni cu precizie.

Cand nu vor mai fi ei, Romania va fi condusa de copiii acestora, cei din urma mai nestiutori de carte decat parintii lor, insa mult mai indragostiti de etnobotanice, saruri de baie.

Romania, ne uitam cu incredere inspre viitor!

Va fi bine!

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *