Scrisul pe blog dupa o pauza lunga

Scrisul pe blog dupa o pauza lunga

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Sa incepi sa scrii pe blog dupa o pauza lunga, este cam la fel ca si cum ai reveni la munca, asta dupa ce ai fost o buna perioada de timp in concediu.

Te uiti confuz la sef, adica la blog, ai o stare euforica si parca nu mai stii sa faci nimic. Lucrurile care inainte ti se pareau a fi usoare, care devenisera o simpla rutina, acum parca nu-ti mai par atat de familiare. Trebuie sa te obisnuiesti iar cu ele, trebuie sa iti aduci aminte pe ce butoane apasai inainte.

Pe langa faptul de a-ti aminti chestiile simple pe care le faceai inainte, ai nevoie de ceva timp in ideea de a le descoperi pe cele noi. Ce lucruri s-au mai schimbat, cat de bune sau rele sunt ele.

Cand vine vorba despre blog si WordPress, vad ca aceasta platforma tinde sa fie din ce in ce mai polisata. De la felul in care pui linkuri pe blog, care acum arata mult mai bine si imi pare mult mai simplu decat era inainte, pana la faptul ca persoanele care se ocupa de acest CMS au decis ca tema pe care o folosesc sa nu mai contina setarile direct in ea, ci acum trebuie sa utilizezi un plugin pentru a-i aduce modificari. Dezvoltatorii s-au conformat si au realizat aceste modificari.

Daca primul lucru in pare benefic, pe cel din urma nu prea il inteleg. De ce sa adaugi un plugin in plus pentru a realiza aceleasi lucruri ca inainte? Nu vad logica in aceasta schimbare.

In regula, daca cei de la WordPress asa au decis, asa sa fie, mai ales ca sunt multi pe acolo care au grija de aceasta platforma, din toate punctele de vedere. De la cele legate de securitate, pana la adaugarea de noi functionaliati.

Nu doar WordPress s-a schimbat intre timp, ci si unele site-uri mari, pentru ca aproape un an de zile inseamna foarte mult in ceea ce priveste tehnologia. De exemplu, inainte Facebook habar nu avea de compresia gzip, in sensul ca nu intelegea atunci cand tu puneai un link de pe un site ce foloseste aceasta tehnologie, deoarece sub acesta in loc sa se incarce continutul, aparea un lung sir de caractere fara noima. Google Plus intelegea fara probleme care este treaba cu blogul tau si compresia gzip, insa Facebook avea mari probleme sa faca modificari in acest sens. Si am tot asteptat sa se schimba acest lucru, iar in final s-a intamplat asta. Dupa atat de mult timp.

Pe langa modificarile petrecute pe aici, trebuie sa incepi si tu sa-ti modifici felul de a scrie, pentru a te ridica la nivelul schimbarii. Nu poti fi mereu la fel, in timp ce pe langa tine lucrurile se imbunatatesc. Trebuie sa incerci si tu sa scrii mai bine, sa gasesti subiecte mai interesante pentru articolele de pe blog, sa le faci si tu si mai interesante in ochii celor care te citesc, pentru a-i face pe acestia sa se intoarca si asa mai departe.

Cine crede ca-i simplu sa scrii in fiecare zi pe blog, sa incerci mereu sa gasesti subiecte noi si sa scrii despre ele, il invit sa faca acest lucru. Cei care au blog stiu deja ca nu este usor, deoarece intervine plictiseala. Pe langa plictiseala mai vorbim si despre lipsa motivatiei, despre faptul ca uneori nu ai parte de rezultatele la care te astepti si asa mai departe.

Chestia principala este sa nu cedezi, sa te tii tare pe baricade si sa tot incerci in continuare. Doar persoanele slabe cedeaza si nu cred ca-n cazul meu este vorba despre asa ceva.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *